Alternatief beschuit met muisjes – 13 x lekkere kraamhapjes

My Food Blog
Alternatief beschuit met muisjes – 13 x lekkere kraamhapjes

Het is natuurlijk een gebruik om als er een kindje is geboren beschuit met muisjes te eten en uit te delen aan de kraamvisite. Zelf vinden we dit niet zo heel leuk en zijn we dus op zoek gegaan naar leuke alternatieven voor beschuit met muisjes voor als onze kleine wordt geboren.

Zelf maakte ik al de blauwe Oreo’s die je hieronder vindt. Supermakkelijk te maken, leuk, lekker en bovendien kun je ze van tevoren maken en invriezen. Ideaal dus!

Zoek jij ook een alternatief voor beschuit met muisjes? Naast mijn eigen Oreo recept, verzamelde ik nog eens 12 superleuke ideeën om zelf te maken om de geboorte van een kleintje te vieren. En, zit er in deze lijst nog niets wat je lekker vindt? Dan kun je ook gewoon lange vingers met muisjes serveren, (kant-en-klare) roze koeken voor een meisje of andere koeken met een beetje witte chocoladepasta en roze of blauwe muisjes.

Kortom, keuze genoeg als je ook op zoek bent naar een alternatief voor beschuit met muisjes.

Oreo’s gedipt in roze of blauwe chocolade

Voor dit recept heb ik 75 gram witte chocolade gesmolten in de magnetron en daar 1 tl blauwe spirulina doorheen geroerd. Voor roze kun je bietenpoeder, frambozenpoeder of pitayapoeder gebruiken.

Je hebt nodig: 7 Oreo koekjes (of glutenvrije variant), 75-100 gram witte chocolade en 1 tl blauwe spirulina (of dus een roze poeder). Verder zijn houten ijsstokjes handig zodat je de Oreo’s makkelijk kunt dippen en eten.

Verwarm de chocolade in kleine blokjes 1 minuut in de magnetron. Roer goed door. Indien nodig verwarm je het nogmaals 30 seconden. Roer de spirulina er doorheen. Steek het stokje in de vulling van de Oreo en dip in de gesmolten chocolade. Versier met Oreo kruimels en laat op een draadrek uitharden.

Een erg lekker alternatief voor beschuit met muisjes!

Andere lekkere kraamhapjes voor jongens en meisjes

blauwe cupcakes
bosbessen voor een blauwe fruitsalade

Genderneutraal kraamhapje

Hou je het liever genderneutraal? Kies dan voor bijvoorbeeld wit, geel of groen. Of ga juist voor een mix aan kleuren of unicorn. Je kunt elk van deze hapjes zelf genderneutraal maken!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *