De lekkerste paasontbijt ideeën – gegarandeerd succes!

My Food Blog
De lekkerste paasontbijt ideeën – gegarandeerd succes!

Pasen is het lentefeest bij uitstek, het wordt weer wat warmer, de dieren zijn meer buiten en wij zelf ook. Veel mensen maken van eerste of tweede paasdag gebruik om met het gezin, familie of vrienden samen te zijn. Meestal tijdens een paasontbijt of paasbrunch.

Pasen valt altijd op zondag en maandag, eerste paasdag en tweede paasdag. De vrijdag ervoor is trouwens Goede Vrijdag en is ook voor sommige mensen een vrije dag (ik werkte vroeger in de verzekeringswereld en daar was dat altijd een vrije dag :-)). In 2023 valt pasen op 9 en 10 april, in 2024 op 31 maart en 1 april, dus zet hem alvast in je agenda.

Hoe organiseer je een lekker paasontbijt?

Hoe organiseer je een leuk paasontbijt? Waar moet je rekening mee houden, wat zijn typische gerechten? En wat zijn ingrediënten die we vaak op de paastafel zien? In dit artikel vertellen we je er alles over! En, we houden het zo makkelijk mogelijk. Maar wel mooi en gezellig!

Wat mag sowieso niet ontbreken tijdens een paasontbijt?

Het is natuurlijk het feest waarin eieren centraal staan. Eieren in elke vorm! Wat dan op tafel ook echt niet mag ontbreken is een gekookt eitje. Daarnaast is een vers sapje en vers fruit altijd een succes. Koop vooral wat in het seizoen is en maak bijvoorbeeld een fruitsalade. Lekker en gezond! Broodjes, croissantjes en smeersels zijn ook altijd goed.

Chocolade pasen

Paaseieren zijn natuurlijk ook een klassieker. Maar, ik heb iets wat eigenlijk veel leuker is: handgemaakte paaschocolade in een prachtige verpakking. Of je dit nu zelf op tafel zet of de paas chocolade cadeau doet, het tovert een glimlach bij iedereen op het gezicht. Ik kreeg van Chocolade Bezorgd onder andere een doos paaschocolade. Hun chocolade wordt met de hand gemaakt met enkel de beste ingrediënten. Het wordt vervolgens in een supermooie verpakking gepresenteerd en per brievenbuspost verstuurd. Je hoeft er dus niet eens voor thuis te blijven.

Je kunt je laten verrassen qua smaken, maar je kunt ook de paas chocolade zelf uitzoeken. Wil jij dit ook? Ga dan snel naar de site van Chocolade Bezorgd!

chocolade pasen

Hoe leuk ziet deze paas chocolade eruit? Weer eens wat anders dan paaseieren en de smaken zijn fantastisch!

Paasontbijt recepten

Wil je zelf aan de slag voor het paasontbijt? Dan zijn dit recepten die je wil maken:

Activiteiten tijdens het paasontbijt

De klassiekers mogen hier niet ontbreken. Zijn er kinderen bij dan zijn de volgende activiteiten leuk om te doen:

  • Eieren schilderen
  • Paaseitjes of andere lekkere paas chocolade zoeken
  • Een race met een ei op een lepel die niet mag vallen
  • Print paaskleurplaten uit die ze in kunnen kleuren. Of nog beter: koop een XXL kleurplaat waar de hele tafel aan mee kleurt.
  • Paashaas knutselen met wc-rolletjes

Voor volwassenen:

  • Paaschocolade zoeken en vooral eten ;-)
  • Boswandeling
  • Paasbingo
  • Bordspelletjes of kaartspelletjes

Heb jij andere paasontbijt ideeën? Laat het weten in de comments!

Advertorial – i.s.m. Chocolade Bezorgd

paasontbijt ideeën

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *