Deze 38 asperge gerechten wil je maken!

My Food Blog
Deze 38 asperge gerechten wil je maken!

Het witte goud is weer in het seizoen. Het seizoen hiervoor loopt van april tot eind juni, maar wanneer in april het precies start is elk jaar afhankelijk van het weer. Dit jaar hadden we in ieder geval een vrij vroeg seizoen! Asperges zijn niet meer weg te denken uit Nederland, maar wist je dat ze eigenlijk pas 100 jaar in Nederland zijn? Lees hier de recepten voor verschillende asperge gerechten.

Nederlandse asperges

In geheel Nederland worden asperges geteeld en gestoken, maar het meeste in Brabant en Limburg. Bij de supermarkt kopen kan, maar je kunt ze dus ook bij de aspergeteler rechtstreeks kopen. Eerlijk gezegd koop ik ze eigenlijk altijd in de supermarkt, maar mocht ik eens een aspergeteler tegenkomen, dan ga ik ze daar eens halen! Dat lijkt me helemaal heel lekker!

Asperges bereiden

Er zijn verschillende manieren om asperges klaar te maken. De klassieke manier met ei en ham en/of boter-peterseliesaus. Ook beproefd is asperge met garnalen of gerookte zalm. Peper en zout en boter. Heel veel meer hebben ze niet nodig. Er zijn echter ook tal van heel andere variaties op asperge recepten. Ik bundelde een kleine 40!

Asperges koken doe je het beste in een aspergepan, maar een andere kookpan kan ook gewoon. Let op dat je je witte asperges goed schilt anders heb je zometeen een hard stukje achterin je keel. Snijd ook altijd het kontje af. Gooi de restjes niet weg, maar gebruik ze als basis voor de soep.

Groene asperges

De meeste mensen vinden witte asperges echt een delicatesse, maar de textuur kan niet bij iedereen op waardering rekenen. Vind je de witte asperges niet lekker? Dan zijn de groene asperges misschien wel iets voor je. Deze zijn compleet anders qua smaak en structuur. De structuur is veel steviger en heeft meer bite. Qua smaak is hij minder delicaat en wat nootachtig. Om je te inspireren verzamelde ik de allerlekkerste asperge gerechten van mijzelf en collega foodies. Een lijstje met witte asperge recepten én een lijstje van groene asperge recepten. Take your pick!

Recepten met witte asperges

Er zijn heel veel verschillende en heerlijke soorten asperge gerechten. Ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet!

Klassiekers met witte asperges

Zoete bladerdeegtaartjes met perzik en asperge van Deb’s Bakery & Kitchen

Plaattaarten & quiches met witte asperges

Salades met witte asperges

Andere gerechten met witte asperges

Recepten met groene asperges

Ik ben benieuwd of jouw favoriete asperge gerecht er ook tussen staat!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Deze 38 asperge gerechten wil je maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *