Deze 38 asperge gerechten wil je maken!

Deze 38 asperge gerechten wil je maken!

Het witte goud is weer in het seizoen. Het seizoen hiervoor loopt van april tot eind juni, maar wanneer in april het precies start is elk jaar afhankelijk van het weer. Dit jaar hadden we in ieder geval een vrij vroeg seizoen! Asperges zijn niet meer weg te denken uit Nederland, maar wist je dat ze eigenlijk pas 100 jaar in Nederland zijn?

Nederlandse asperges

In geheel Nederland worden asperges geteeld en gestoken, maar het meeste in Brabant en Limburg. Bij de supermarkt kopen kan, maar je kunt ze dus ook bij de aspergeteler rechtstreeks kopen. Eerlijk gezegd koop ik ze eigenlijk altijd in de supermarkt, maar mocht ik eens een aspergeteler tegenkomen, dan ga ik ze daar eens halen!

Asperges bereiden

Er zijn verschillende manieren om asperges klaar te maken. De klassieke manier met ei en ham en/of boter-peterseliesaus. Ook beproefd is asperge met garnalen of zalm. Asperges koken doe je het beste in een aspergepan, maar een andere kookpan kan ook gewoon. Let op dat je je witte asperges goed schilt anders heb je zometeen een hard stukje achterin je keel. Snijd ook altijd het kontje af. Gooi de restjes niet weg, maar gebruik ze als basis voor de soep.

Groene asperges

De meeste mensen vinden witte asperges echt een delicatesse, maar de textuur kan niet bij iedereen op waardering rekenen. Vind je de witte asperges niet lekker? Dan zijn de groene asperges misschien wel iets voor je. Deze zijn compleet anders qua smaak en structuur. De structuur is veel steviger en heeft meer bite. Qua smaak is hij minder delicaat en wat nootachtig. Om je te inspireren verzamelde ik de allerlekkerste asperge gerechten van mijzelf en collega foodies. Een lijstje met witte asperge recepten én een lijstje van groene asperge recepten. Take your pick!

Recepten met witte asperges

Klassiekers met witte asperges

Zoete bladerdeegtaartjes met perzik en asperge van Deb’s Bakery & Kitchen

Plaattaarten & quiches met witte asperges

Salades met witte asperges

Andere gerechten met witte asperges

Recepten met groene asperges

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Deze 38 asperge gerechten wil je maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *