Kerstcadeaus voor foodies 2020 – de leukste cadeaus!

My Food Blog
Kerstcadeaus voor foodies 2020 – de leukste cadeaus!

Wat moet je kopen voor jouw foodie friends en familie? Wij helpen je een eindje op weg met onze cadeau ideeën voor 2020. Van cocktailsets tot een citrusboompje. Er staat voor elk budget en elke foodliefhebber wel wat tussen! Met deze kerstcadeaus kun je zeker aankomen.

Het is kerst voor je het weet en wat is er nou leuker dan mensen om je heen verrassen?

Kerstcadeaus < € 25,-

gourmet zout

Lie Gourmet zout               Vanaf €7,95

Lie Gourmet heeft enkele luxe zoutsmaken. Altijd leuk om te combineren en een mix van verschillende smaken te geven! Daarnaast hebben ze ook nog olijfolie en kruiden.

Waarom zou je zout geven als kerstcadeau? Zout is een smaakversterker, maar voor foodies is het vaak een superkracht. Zout met extra smaak of speciale smaken kunnen je gerecht net dat beetje extra geven.

kokos kom

P’tit pot kokos bowl             Vanaf €12,95

Dit bedrijf maakt de mooiste kommen van kokosnoten. Ze worden lokaal in Vietnam gemaakt door families met hart en ziel. Naast dat de bowls mooi zijn, steun je ook goede doelen: met elke kom die aangeschaft wordt, gaat er 10% van de opbrengsten aan Belgische kinderorganisaties: vzw Kinderkankerfonds, Make-A-Wish en Boven De Wolken.

citrusboompje

Citrusboompje                     €15,95

Wie houdt er nou niet van planten in huis? Citrusbomen zijn niet alleen leuk om te hebben, maar voor de meeste foodies ook nog eens handig! Naast dat het de keuken (of woonkamer) opfleurt, geeft het altijd een fijn gevoel als de tijd en liefde die in een plant gestoken wordt ook beloond wordt met eigen gekweekte citrusvruchten!

koffiebox

Koffiebox €18,95

Heb jij een vriend, vriendin of familielid die helemaal gek is op koffie? Dan is de Koffie Box een heel leuk cadeau! Het concept is vrij eenvoudig, elke maand stelt Koffietje een nieuwe doos samen, wat ervoor zorgt dat je kennis maakt met specialty koffie, gebrand door lokale branderijen uit één stad. Een unieke kans om kennis te maken met de lekkerste koffie.

cocktailset

Set om cocktails te maken €20,99

Naast dat cocktails lekker zijn, is het maken ervan ook erg leuk voor eventuele gasten . Als jij iemand kent die wel houdt van een cocktail, maar niet de juiste tools heeft om zelf aan de slag te gaan, is dit het perfecte geschenk. Dit complete setje komt in een mooie doos met als extra een klein cocktail boekje (om mee te beginnen)!

Wil je nog iets extra’s geven? Probeer deze gin tonic spices. Gin Tonics zijn simpel te maken, maar het is altijd leuk om ze een extra smaakje te geven. Daar zijn deze specerijen (& bessen) voor.

pepersaus maken, leuk cadeau

Pepersaus kit €21,99

Spicy smaakmakers kennen we uit o.a. de Indiase, Indonesische en Mexicaanse keuken. Ben jij liefhebber van hot sauce of ken je iemand wiens motto ‘hoe heter, hoe beter’ is? Deze kit komt compleet met ingrediënten, bekers en receptenboek! Met mogelijkheid voor de creatie van verschillende smaken.

kruidenthee

Kruidenthee  set (“potions vibe”) €22,50

Als theefanaat, vind ik het altijd leuk om nieuwe theesoorten te proberen! Deze tasting collectie bevat 6 unieke theesmaken uit verschillende landen. Als extraatje komen ze in mooie tubes (gezien de ‘potions vibe’ misschien ook nog eens leuk om te geven aan iemand die van Harry Potter houdt?).

Kookworkshop (vanaf €24,99)

Leuke kookworkshops, voor hobbykoks die houden van nieuwe ervaringen en dingen leren. Foodies houden nou eenmaal van lekker eten en eten maken, daarom is een ervaring of kookles opdoen een perfect cadeau voor jouw gekozen foodie! Wij tippen de Indiase workshops van Paulami en de vegetarische Midden-Oosterse workshops bij Esther’s Cookery. Beiden bieden ze (ook) digitale kookworkshops aan, zodat je je huis niet uit hoeft!

Kerstcadeaus tussen €25 en €50

Bredemeijer theepot

Bredemeijer theepot  vanaf €30,95

Om door te gaan om het THEEma (haha), vinden theedrinkers het altijd wel leuk om een mooie theepot te ontvangen. Deze Bredemeijer theepot kan tot 1,25l thee warm houden  en is  geïnspireerd op Japan en haar kwaliteitsthee.

Als je het leuk vindt om het setje compleet te maken is het altijd mogelijk om de theepot samen met deze mooie theekopjes te combineren!

indoor kruidenrek

Indoor kruidentuin €39,99

Een kruidentuin kan lastig zijn om te onderhouden, vooral in de winter met de kou en weinig licht. Toch vinden foodies het leuk om verse kruiden te gebruiken en (vaak) een groene keuken te hebben. Deze kruidentuin is ontworpen om kruiden goed te laten groeien zonder dat ze telkens buiten hoeven te staan (het bevat namelijk een led lamp dat zonlicht imiteert). Perfect voor kruidenliefhebbers!

wijnbox cadeau

Wijn Box €36,50

Wijnen, wijnen, wijnen! Met kerst denk je al snel aan wijn. Echte wijnliefhebbers vinden het altijd leuk om nieuwe en unieke smaken wijn te proeven. Deze box bevat 3 unieke wijnen (zonder dat je weet wat je krijgt, een extra verrassing!): 

100 dishes poster

100 dishes you must eat before you die €30,99

Ken je iemand die het leuk vindt om verrast te worden maar toch nieuwe recepten wil proberen? 100 x inspiratie!

Kerstcadeaus > €50

sodastream cadeau

Sodastream €55,-

Ken je iemand die de hele dag door Spa Rood drinkt? Deze Sodastream geeft je kraanwater bubbels. En je kunt er allerlei smaakjes aan toevoegen. Naast lekker is het ook nog eens bewust, aangezien het aantal plastic flesjes wat je verbruikt, drastisch zal verminderen.

kruidenrek, leuke kerstcadeaus

Kruidenrek €64,99

Hier bij My Foodblog houden wij van het gebruik van specerijen en kruiden als smaakversterkers.et is daarom ook niet gek dat wij een mooie kruidenrek aan onze foodies aanraden! Dit rek is van kwaliteit en ziet er ook nog eens mooi uit. Het wordt geleverd inclusief 16 mooie kruidenpotjes voor in de carrousel.

sushi boek kerstcadeau

Sushi Shokunin €77,50

Ken jij iemand die echte sushi fanaat is, dan is dit het perfecte boek. Dit boek is zeker aan de prijzige kant maar je krijgt waar voor geld. Het is namelijk kunst in een boek. De fotografie is buitengewoon en de verhalen van de sushi masters zijn bijzonder geschreven.

Foodelicious box

Foodelicious box vanaf €50,-

Foodielicious heeft diverse kerstboxen met allerlei lekkers om uit te proberen voor jouw foodie! De box is verkrijgbaar vanaf 50 euro en is dan ook compleet met eten en drinken om uit te proberen. Met zo’n box geef je dus meteen meerdere kerstcadeaus.

health pairing

Bon van hun favoriete restaurant (bedrag naar keuze)

2 vliegen in 1 klap: een heerlijk diner cadeau doen en de horeca steunen in deze lastige tijd. Geef je vriend(in), familielid of favoriete collega een bon van jouw favoriete restaurant. Uit te geven wanneer de restaurants weer open zijn of om nu af te halen. Bekijk hier een lijst van onze favoriete restaurants om thuis uit eten te gaan in Utrecht.

paasbroodjes met advocaat en paaseieren | recept

Le Creuset gietijzeren braadpan  vanaf €119,-

Iedere (hobby)kok’s droom is om een Le Creuset gietijzeren braadpan in huis te hebben. Het is zeker een prijzig cadeautje maar ook de moeite waard (en zo mooi)! Le Creuset staat namelijk voor stabiliteit en kwaliteit. Daarnaast gaan deze pannen jaren mee, een investering waard! Een van de duurdere kerstcadeaus, maar hier gooi je wel hoge ogen mee :-).

Ik ben benieuwd of jouw favoriete kerstcadeau er tussen staat en of je ook nog tips hebt! Laat het weten in de comments.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *