Aardbeien sorbet met perzik en basilicum
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 5 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zin in een lekker ijsje? Je kunt niet verkeerd gaan met een aardbeienijsje, dus probeer vooral deze aardbeien sorbet met perzik en basilicum. De perzik maakt hem net een beetje anders dan anders en de basilicum is een frisse en kruidige toets. Uiteraard kun je de basilicum ook achterwege laten als je dit niet lekker vindt.
Fruitig sorbetijs
Houd je het liever bij alleen aardbeien, zonder perziken? Vervang dan de perzik door 75 gram aardbeien. Dit sorbetijs is heerlijk verfrissend door het fruit en daarmee een heerlijke afsluiter van de maaltijd of tussendoortje! Nog meer fruitig ijs maken? Probeer dit ananas-kiwi-munt ijs eens.
Aardbeien sorbet met perzik en basilicum
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 5 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 380 gram water
- 100 gram kristalsuiker
- 125 gram aardbeien
- 75 gram perzik (zonder schil)
- 3 takjes verse basilicum
- 1 tl vers citroensap
- optioneel: 20 gram hejhej sorbetmix (of vervang door 10 gram kristalsuiker)
Benodigdheden
- ijsmachine
Instructies
- Pureer de aardbeien en de perziken en meng met het water, suiker en citroensap. Wanneer je de basismix gebruikt, voeg je ook deze toe. Anders voeg je 10 gram extra suiker toe.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en vries en draai het mengel tot een romige sorbet. Wanneer het de consistentie van softijs heeft, voeg je grofgehakte stukken basilicum toe.
- Laat de machine draaien tot je ijs stevig is.
- Schep daarna het ijs in een diepvriesbak en bewaar hier tot vlak voor serveren.
- Haal het ijs enkele minuten voor serveren uit de vriezer.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 92 | Calorieën uit vetten 1 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 0g, Waarvan | 0% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 0% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
heb geen ijsmachine
Je kunt alles met een blender pureren en in een diepvriesbak doen. Haal het elk half uur uit de vriezer en roer dan met een vork door zodat je minder kristalvorming krijgt. Na circa 4 uur zal het ijs klaar zijn.