Superfood Sunday: Ananas mousse
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd5 minuten
Jaaa, de Superfood Sunday is weer terug van weggeweest! Dit keer met een super ananas mousse recept. Of nouja, dit recept is zo simpel, dat ik het eigenlijk geen recept meer kan noemen... Deze ananas mousse maak je namelijk met slechts één ingrediënt: ananas. En verder heb je nodig: een blender of staafmixer.
Met deze ananas mousse is het echt ultiem genieten, want naast dat het heel erg lekker is, is het ook supergezond. Ananas is met recht een superfood. Zo bevat ananas veel vitamine C wat je immuunsysteem een boost geeft. Daarnaast zitten er vezels in die goed zijn voor je dramflora. Ook zit er een enzym in dat goed schijnt te zijn voor je gewrichten en dat ontstekingsremmend werkt. Wel één advies: eet niet té veel ananas. Ananas bevat veel fruitsuikers, een ananas bevat de helft van je aanbevolen dagelijkse suikerintake.
Superfood Sunday: Ananas mousse
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd5 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 ananas
Benodigdheden
blender / staafmixerInstructies
Maak de ananas schoon door de schil er vanaf te halen en het hart van de ananas eruit te halen. De overige stukken doe je in de blender of staafmixer totdat het een gladde, luchtige substantie wordt. Verdeel over 2 glazen en zet het in de koelkast.Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 226 | Calorieën uit vetten 4 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 1% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 0% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat n top toetje! We hebben t afgemaakt met kokosrasp en we hebben gesmuld, ook de kleine kinderen. Wel even de vrijgekomen sap van de ananas (tijdens het schillen) aparthouden en er alles niet doorheen doen, dan kan het te vloeibaar worden. Ook even echt in de koelkast zetten. Dank je wel!
Bedankt voor de tip :-) en fijn dat het dessert zo in de smaak viel! Gezond én lekker :-D
Kunnen we dit ook invriezen? Als een soort sorbetijs?
Ik heb het nog niet geprobeerd. Ik denk dat deze door het hoge watergehalte ook vrij hard zal worden.