Appel cupcakes met een krokante kruimellaag
- voor 14 personen
- Totale benodigde tijd45 minuten
Het is weer appelseizoen en dat betekent appeltaarten, appelmoes, appelflappen, maar ook deze verrassende appelkruimel cupcakes. Cupcakes zijn zo eenvoudig om te maken en deze variant is net weer even wat anders dan anders. Ik maakte om, uit te delen op werk voor mijn verjaardag en daar zijn ze natuurlijk uitermate geschikt voor, om uit te delen. Of je kunt ze ook gewoon lekker zelf opeten ;-).
Appel cupcakes met een krokante kruimellaag
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 14 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 kleine appels
- sap van 1 citroen
- 1 tl kaneel
- 110 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 gram kristalsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 2 el maple syrup
- snufje zout
- Voor de kruimellaag:
- 70 gram roomboter
- 70 gram bloem
- 50 gram bruine basterdsuiker
Benodigdheden
- keukenmachine (optioneel)
- 12 muffinvormpjes
Instructies
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng in een kom met het citroensap en kaneel en zet apart.
- Maak de kruimels door met je vingertoppen de boter, bloem en suiker te mengen. Doe dit zo kort mogelijk zodat het nog geen deeg wordt. Zet ook dit even apart.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Klop in de keukenmachine de boter met de suiker tot een glad en licht geheel.
- Voeg de eieren toe gevolgd door zelfrijzend bakmeel en zout. Meng net zolang totdat je een geheel hebt, zonder stukjes of klontjes. Giet nu de maple syrup erbij samen met het appelmengsel en roer dit goed door de rest van het mengsel.
- Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 en maak af door er wat van de kruimels overheen te strooien.
- Bak in 20 tot 25 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 222 | Calorieën uit vetten 99 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Gemaakt en inderdaad absoluut n aanrader ;-)
Wat leuk om te horen Gisella!
Kan je de maple syrop ook vervangen door ‘gewone’ stroop?
Hi Jenneke, je kunt het vervangen door bijvoorbeeld honing of stroop. De smaak zal dan wel net iets anders zijn. Veel succes :-)!