Avocado ijs

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd8 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Avocado ijs klinkt misschien heel raar, maar in Zuid-Oost Azië wordt dit helemaal niet zo gek gevonden. Bijna 10 jaar geleden was ik op de Filipijnen en daar at ik voor het eerst avocado ijs. Ook ik wist van tevoren niet wat ik daarvan moest verwachten, maar het is zo lekker. Zacht, romig en zoet. Dit ijs is de perfecte afsluiter van je Aziatische diner! Bijvoorbeeld na je massaman curry, larb salade of Aziatische mosselen. Met 1 bol ben je trouwens ook meteen verzadigd, omdat het heel erg lekker is, maar ook vrij machtig.

Extra leuk, je hebt geen ijsmachine nodig en hebt er ook vrij weinig omkijken naar. 5 minuten pureren en mengen, daarna giet je het in een bakblik en zet je het in de vriezer. Na 4 uur schep je het en keertje om en daarna hoef je het er pas weer uit te halen voor je het gaat eten. Het ijs is overigens ook geschikt voor vegans en mensen met een lactoseintolerantie. Gebruik dan gecondenseerde kokosmelk in plaats van gecondenseerde melk.

Avocado ijs

Avocado ijs

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd8 uur
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 grote avocado's of 4 kleine avocado's
  • sap van 1/2 limoen
  • 320 gram gecondenseerde melk*
  • 250 ml kokosmelk
  • * gebruik gecondenseerde kokosmelk als je dit ijs lactosevrij/ vegan wil maken

Benodigdheden

  • bakblik bekleed met bakpapier
  • staafmixer of blender

Instructies

  1. Schep de avocado uit de schil en leg de avocado in de blender of de beker voor de staafmixer. Voeg de limoensap toe en pureer tot een gladde massa.
  2. Voeg de gecondenseerde melk en kokosmelk toe en pureer nogmaals goed. Het zou echt een gladde substantie moeten zijn, zonder klontjes of stukjes.
  3. Giet het mengsel in het bakblik en zet 4 uur in de vriezer.
  4. Roer na 4 uur met een vork om en zet het opnieuw in de vriezer.
  5. Haal het ijs kort van tevoren uit de vriezer zodat je er mooie bollen van kunt scheppen.

4 reacties op “Avocado ijs

  • Ava

    In de meeste gecondenseerde melk zit suiker, dus voor een suikervrije variant heb ik de gecondenseerde melk vervangen door koffiemelk. Wel heb ik, als zoetmaker in plaats van de suiker, een beetje ahorn in het ijs gedaan.

    Beantwoorden
  • Golda Maas

    Ik wil dit maken maar dan lactose vrij.
    Kan ik die gecondenseerde melk weg laten en daarvoor in de plaats lactose vrij yoghurt of melk gebruiken?
    Groet Golda

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hallo Golda, leuk dat je het gaat maken. Ik zou gecondenseerde kokosmelk gebruiken, deze kun je gewoon bij AH kopen. Ik zou geen melk- of yoghurtachtige producten gebruiken. Je krijgt dan door de grote hoeveelheid water kristalvorming waardoor je ijs niet zo romig is.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *