Bananenbrood met matcha en chocolade
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood.
Grassig
Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. Het heeft een hele specifieke, beetje grassige smaak en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld matcha latte. Maar je kunt met matcha nog veel meer. Het leek me een leuk experiment om matcha te verwerken in bananenbrood en dat was een succes. Een subtiele matcha smaak en msischien een gek kleurtje. Maar hartstikke lekker, zeker in combinatie met de chocolade en noten.
Overrijpe bananen
Ps. zoek je nog meer recepten die je kunt maken met overrijpe bananen? We maakte onlangs een lijst met 19 recepten die je met overrijpe bananen kunt maken.
Bananenbrood met matcha en chocolade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 eieren
- 2 el honing
- 1 el vanille-extract
- 125 gram amandelmeel
- 75 gram havermout
- 1 el matcha poeder
- 1 el bakpoeder
- 1 el olijfolie
- 75 gram pure chocolade (grof gehakt)
- 100 gram pecannoten (grof gehakt)
Benodigdheden
- bakblik bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Prak de bananen met een vork en voeg de eieren, olijfolie, honing en vanille-extract toe. Klop met een garde tot een egaal geheel.
- Voeg de matcha, bakpoeder, amandelmeel en havermout toe en meng goed met de garde tot een cakebeslag.
- Roer als laatste de chocolade en pecannoten er doorheen.
- Giet het beslag in je met bakpapier beklede bakblik en bak in circa 40 minuten gaar.
- Check met een satéprikker of de cake gaar is en laat deze op een draadrek afkoelen.
- Je kunt deze cake vers eten, maar je kunt ook plakjes cake los in diepvrieszakken verpakken en invriezen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 204 | Calorieën uit vetten 118 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen