Blauwe bessen taartjes
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur en 15 minuten
Vandaag een mooi feestelijk taartje wat niet gebakken hoeft te worden. De zoete koekbodem gaat goed samen met de friszoete blauwe bessen vulling. Het állerlekkerste zijn de taartjes als je ze serveert met lekker lobbig geklopte slagroom.
Blauwe bessen taartjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur en 15 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 10 bastognekoeken
- 2 el gesmolten boter
- 500 gram blauwe bessen
- 1 tl vanille-extract
- 2 el kristalsuiker
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl kardemompoeder
- 2 gelatineblaadjes (geweekt in koud water)
Benodigdheden
- 4 taartvormpjes
- keukenmachine (optioneel)
Instructies
- Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Heb je die niet? Doe dan de koeken in een diepvrieszak, leg er een theedoek overheen en sla er een aantal keer op met een deegroller.
- Meng de boter door de kruimels en verdeel over de 4 vormpjes. Zet de vormpjes in de koelkast.
- Doe de blauwe bessen met de suiker, kaneel en kardemom in een pan. Laat het geheel 10 minuten sudderen. Draai vervolgens het vuur uit.
- Wring de gelatineblaadjes uit en klop de blaadjes door de bessen heen, totdat de blaadjes zijn opgelost.
- Verdeel het bessenmengsel over de 4 bakjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met slagroom.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 280 | Calorieën uit vetten 101 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 32% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen