Bloemkoolrijst met kokoskip en ananas

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ananas en kokos is zo'n klassieke combinatie waarvan je vantevoren al weet: "mmm, dit gaat heel lekker worden.". Vandaag een lekker licht gerecht, boordevol (verborgen) groenten en koolhydraatarm. Bloemkoolrijst is een fijn alternatief voor rijst om eens te proberen. Van de bloemkoolroosjes maak je, met behulp van een hakmolen, fijne korrels waardoor je de structuur van rijst krijgt. Op het wat te pimpen deed ik er kokosflakes en een klein beetje kokosmelk doorheen. Ook de kip bevat kokos, samen met wat andere smaakmakers. Dit recept is geschikt voor iedereen die glutenvrij, lactosevrij of koolhydraatarm eet.

Bloemkoolrijst met kokoskip en ananas

Bloemkoolrijst met kokoskip en ananas

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de bloemkoolrijst:
  • 1 bloemkool
  • 2 el kokosmelk
  • 2 el kokos flakes
  • voor de kip:
  • 200 gram kipfilet
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knflook
  • 1 el geraspte kokos
  • 1 el tamari* of sojasaus
  • verder nodig:
  • 200 gram ananas
  • 2 groene paprika's (in blokjes gesneden)
  • 1 tl olie naar keuze
  • *tamari is glutenvrij

Benodigdheden

  • koekenpan (2x)
  • hakmolen

Instructies

  1. Snijd de stronk van de bloemkool af. Deze gebruiken we niet in dit recept.** Snijd de roosjes in kleine stukken.
  2. In de hakmolen pulseer je de bloemkool tot je een soort 'rijst' structuur hebt.
  3. Snijd de rode peper, de gember en knoflook fijn en meng met de sojasuas en gember. Marineer hier de kip in totdat je deze bakt.
  4. Giet olie in de pan en bak de kokos flakes kort. Voeg de bloemkool toe en bak enkele minuten. Voeg de kokosmelk toe.
  5. Giet olie in de pan en bak de kip goudbruin en gaar. Voeg de paprika toe, samen met de ananas. Bak nog circa 2 minuten en serveer dan met de bloemkoolrijst.
**Gooi de stronk niet weg, je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke soep van maken! Ps. Op zoek naar meer bloemkool inspiratie? Wat dacht je van geroosterde bloemkool, bloemkool pizza of een van deze andere 7 bloemkool recepten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *