Boekweit pannenkoeken met stukjes chocolade

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dit is zo een topper van een ontbijt ijs of brunch- recept! Heerlijke fluffy pannenkoeken met stukjes chocolade erin. En dankzij de ingrediënten zijn ze super voedzaam. En glutenvrij en plantaardig. Win-win-win dus!

Lekker ontbijt

Pannenkoeken zijn een van mijn favoriete ontbijtjes. Normaal houd ik het gewoon bij een bakje granola met fruit of havermout met fruit en nootjes, maar af en toe gaan we los. Het liefst dan met alsnog een verantwoord ontbijt zodat je niet meteen daarna een suikerde hebt. Door een prikkelbare darm eet ik het liefste weinig gluten, dus dit ontbijt past daar perfect bij.

Boekweitmeel

Boekweitmeel is een topalternatief als je een glutenvrije meelsoort zoekt. Het is wat steviger en voedzamer dan tarwemeel, maar in dot recept werkt het perfect. Even de pannenkoeken bakken en daarna kun je gaan toppen! Zelf koos ik voor frambozen en maple syrup, maar je kunt natuurlijk op je boekweitpannenkoek doen wat je zelf lekker vindt.

En heb je nog pannenkoeken over? je kunt ze gerust enkele dagen bewaren en opwarmen in de magnetron. Langer bewaren kan prima in de vriezer.

Boekweit pannenkoeken met stukjes chocolade

Boekweit pannenkoeken met stukjes chocolade

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 340 gram plantaardige yoghurt (kokos- of amandelvariatie bijvoorbeeld)
  • 320 gram boekweitmeel
  • 150 ml plantaardige melk
  • 100 gram pure chocolade druppels (chocolate chips)
  • 2 el maple syrup
  • 1 el vanille-extract
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • plantaardige boter of olie om in te bakken
  • toppings naar keuze bijvoorbeeld:
  • frambozen
  • chocolade
  • maple syrup

Benodigdheden

  • koekenpan met deksel
  • spatel
  • mengkom met garde

Instructies

  1. Meng in de kom eerst het meel met bakpoeder en zout.
  2. Meng in een andere kom de plantaardige yoghurt, melk, vanille-extract en maple syrup er doorheen. Klop nu met de garde het natte mengsel door het droge mengsel en roer de chocolade druppels er doorheen.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet de olie of boter in de pan.
  4. Giet met een (jus)lepel een beetje van het beslag in de pan zodat er tegelijk 2-3 pannenkoeken gebakken kunnen worden. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
  5. Zodra de pannenkoek aan de onderkant stevig en gaar is, kun je hem met de spatel omkeren. Doe daarna ook weer de deksel op de pan en laat nog eens 1,5 minuut garen.
  6. Herhaal met de rest van het beslag tot het op is.
  7. Maak stapels van de pannenkoeken en top naar keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *