Boerenkool muffins (gezonde hartige muffins)
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Hartige muffins? Het is misschien even wennen, maar het is een perfect tussendoortje. Eerder maakte ik al courgette muffins. Dit keer boerenkool muffins. Boerenkool is hartstikke gezond, dus hiermee heb je een lekker, leuk en gezond tussendoortje.
Boerenkool muffins met bieslook
De scherpe boerenkool heb ik gemengd met zachte banaan en bieslook voor extra smaak. Je kunt eventueel ook kaas toevoegen voor een extra hartig tintje, maar je kunt ze ook plantaardig houden. Breng op smaak hoe jij ze wil. Bijvoorbeeld met een beetje knoflookpoeder en zwarte peper of voeg andere gedroogde kruiden toe.
Boerenkool muffins (gezonde hartige muffins)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram gewassen gesneden boerenkool
- 2 rijpe bananen
- 150 gram havermeel of volkoren rijstmeel
- 125 ml amandelmelk
- 3 el olijfolie
- 1 el gedroogde bieslook
- 1 tl azijn
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl gebroken lijnzaad + 3 el water
- snuf zout
- optioneel: 2 el geraspte kaas
Benodigdheden
- staafmixer
- muffintray met 12 siliconen of papieren vormpjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Meng de plantaardige melk met de azijn.
- Meng in een andere kom of beker lijnzaad met water en laat dit 10 minuten staan.
- Pureer met de staafmixer de banaan, boerenkool en olijfolie. Voeg het melkmengsel toe.
- Doe nu het meel, zout en bakpoeder erbij. Roer tot slot het 'lijnzaad-ei', de bieslook en eventueel kaas erbij. Deze pureer je niet, maar roer je alleen.
- Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.
- Bak de muffins in circa 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een draadrek.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 112 | Calorieën uit vetten 40 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 7% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen