Broccoli stamppot

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Broccoli stamppot

Ik was even aan het twijfelen of ik deze broccoli stamppot vandaag wel moest plaatsen. Niet omdat de stamppot niet lekker is. Integendeel, we hebben ervan gesmuld. Nee, de reden voor mijn twijfel is dat ik eerder deze week ook al een stamppot recept postte. Dat was toen een klassieke boerenkool stamppot. Maar ja, het ís nou eenmaal stamppotten weer. Want regen, storm, hagel en kou.

Dus met dat in het achterhoofd dacht ik, jullie hebben vast nog geen genoeg van de stamppotjes. Bovendien is dit nou eenmaal een hele fijne stamppot die het bij jong en oud goed doet. Heerlijk zachte aardappelpuree met daardoorheen broccoli, kruiden en een vleugje kaas.

Voor de extra bite maakten wij het af met kalkoenspekjes. Je kunt ook kiezen voor reguliere spekjes of vega spekjes. Of het helemaal achterwege laten en eventueel garneren met wat amandelen of walnoten voor crunch. Ik ben benieuwd wat jij van onze broccoli stamppot vindt! En is deze stamppot nou niet helemaal je ding? Ik maakte eerder een artikel met 13 lekkere stamppot recepten.

Ingrediënten

  • 800 gram
  • kruimige aardappels
  • 500 gram
  • broccoli
  • 150 ml
  • halfvolle melk
  • 40 gram
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el
  • roomboter
  • 1 el
  • grove mosterd
  • 1/4 tl
  • nootmuskaat
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • optioneel: (vegetarische of kalkoen-) spekjes

Benodigdheden

  • kookpan (2 x)

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kwarten.
  2. Kook de aardappels in ruim kokend water in 20 minuten gaar.
  3. Was intussen de broccoli en snijd de stronken weg. De stronken kun je nog prima gebruiken voor broccolisoep.
  4. Snijd de broccoliroosjes in grove stukken en kook circa 7 minuten.
  5. Giet de aardappels en broccoli af.
  6. Doe de broccoli bij de aardappels in de pan. Giet de melk erbij en leg er een klontje boter op.
  7. Stamp met de stamper tot een mooie, egale puree.
  8. Strooi de kaas, nootmuskaat en peper er overheen en doe de mosterd erbij.
  9. Stamp nogmaals de puree.
  10. Serveer eventueel met uitgebakken spekjes, kalkoenspekjes of vega spekjes.
18 mensen willen het maken
18 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *