Broccoli zalm quiche
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Toen ik opgroeide, was de broccoli zalm quiche een van mijn favoriete maaltijden. Als mijn moeder vroeg wat ik wilde eten, was het 9 van de 10 keer haar broccoli zalm quiche. Broccoli en zalm zijn natuurlijk een gouden combinatie. En ook in deze quiche blijkt dat maar weer.
Klassieke broccoli zalm quiche
Ik maakte mijn eigen variant op mijn moeders klassieke broccoli zalm quiche. Normaliter gebruik je in een quiche altijd een mengsel van ei en room. Ik vervang de room meestal door melk. Qua smaak maar een klein verschil, qua calorieën een groter verschil ;-). Bovendien ligt het zo wat lichter op de maag en dat is ook fijn!
Quiche voor lunch
De quiche staat eventjes in de oven, maar zelf heb je er weinig werk aan. Het is daarmee dan ook een perfect weekendgerecht of gerecht wat je kunt maken als je gasten krijgt.
En nog een extra tip: heb je quiche over? De volgende dag smaakt deze heerlijk als lunch. Zowel koud als warm!
Zo maak je de broccoli zalm quiche:
Broccoli zalm quiche
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 rol of pak bladerdeeg
- 500 gram broccoli
- 300 gram zalmfilet
- 6 eieren
- 150 ml melk
- 75 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld oude kaas)
- 1 tl gedroogde dille
- zwarte peper
Benodigdheden
- taartvorm (diameter circa 20 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Als je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, laat je ze op het aanrecht ontdooien.
- Snijd de stronken van de broccoli af. Hier kun je een prima soep mee maken, maar gebruiken we in dit recept niet. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Kluts de eieren. Giet de melk erbij, gevolgd door de dille en flink wat zwarte peper en de kaas.
- Snijd de zalm in blokken.
- Leg het bladerdeeg in de taartvorm en snijd eventueel af waar nodig.
- Verdeel de zalm en broccoli over het deeg en giet daar het ei-mengsel overheen.
- Bak in circa 40 - 50 minuten gaar.
- Check met een satéprikker of alles gestold is. Zo niet, zet je de quiche weer terug in de oven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 598 | Calorieën uit vetten 345 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 39g, Waarvan | 59% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 62% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 15g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Beste Judith,
Ik heb deze quiche nog niet gemaakt maar ik vraag me af of hij niet te nat wordt met melk erbij. Ik maak altijdquiches met kookroom of creme fraiche er door.
Vr. Gr. Trudy Joor
Beste Trudy, nee hoor. Door gebruik van melk wordt de quiche wat lichter en net zo lekker.
Judith,
Hoeft de Broccoli niet voorgekookt te worden ?
Vrgr Annet
Hoi Annet, omdat de quiche nog een tijd in de oven gaat is het niet nodig. Ik hou zelf echter van knapperige, beetgare broccoli. Wanneer je de broccoli graag zacht hebt, kun je de broccoli beter enkele minuten voorkoken.