Brownie cheesecake (glutenvrij en vegan)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 9 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Ik maakte het beste van beide werelden in 1 taart: een dikke brownie bodem met een laag pistachecheesecake. Afgemaakt met swirls van pistachepasta en witte chocolade. En, het recept is zwel glutenvrij als plantaardig. Eet je veganistisch en/of glutenvrij? Dan kun je je hart ook ophalen aan deze lekkere taart.
Cheesecake met pistachenoten
De taart zit boordevol heerlijke ingrediënten zoals kokosmeel, cacao en lekker veel pistachenoten. Vooral pistachenotenpasta. Ik kocht deze bij de webshop KoRo, maar je kunt ook zelf pistachenoten heel lang fijnmalen. Op een gegeven moment komt er dan olie uit de noten vrij waardoor het vanzelf een smeuïge pasta wordt. Dit trucje doe je trouwens ook met andere noten om er een pasta mee te maken. Bijvoorbeeld cashewnotenpasta. Ook heel lekker.
Brownie cheesecake (glutenvrij en vegan)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 9 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- brownielaag:
- 400 ml amandelmelk
- 240 gram kokosbloesemsuiker (rietsuiker kan ook)
- 200 gram kokosmeel
- 150 gram pistachepasta (of amandelpasta/pindakaas)
- 100 gram cacaopoeder
- 50 gram tapiocazetmeel
- 2 el gebroken lijnzaad + 5 el lauwwarm water
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanillepoeder (of vanille-extract)
- snuf zout
- cheesecakelaag:
- 2 pakjes zijde tofu (700 gram)
- 2 el maizena
- 1 tl vanillepoeder (of vanille-extract)
- 100 gram kristalsuiker (of suikervervanger in poedervorm)
- 50 gram pistachepasta
- sap van 1 limoen
Benodigdheden
- springvorm bekleed met bakpapier
- 1 mengkom
- staafmixer + mengbeker voor de staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 C (heteluchtoven).
- Meng het gebroken lijnzaad met water en zet 5 minuten apart.
- Meng het kokosmeel, suiker, zout, cacao, vanillepoeder, bakpoeder en tapiocazetmeel. Giet in een mengbeker amandelmelk met het 'lijnzaadei' en de pistachepasta. Roer dit door de droge ingrediënten heen.
- Verdeel het beslag over de springvormen en zet apart.
- Doe in de mengbeker voor de staafmixer de tofu, maizena, vanille, suiker, limoensap en pistachepasta en pureer tot een glad beslag.
- Giet het beslag over de chocoladelaag.
- Bak de taart in circa 40 minuten gaar.
- Laat goed afkoelen en garneer dan met pistachepasta, witte chocoladepasta (die van So Fine is bijvoorbeeld vegan) en pistachenoten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 398 | Calorieën uit vetten 112 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen