Chocolade pistache cantuccini
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 32 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Alles smaakt beter met chocolade toch? Ik had mijn collega's beloofd om iets voor ze te bakken, maar aangezien ik vrij veel collega's heb, moest het iets zijn wat ik in grote volumes kon maken en wat ook makkelijk was. Koekjes doen het altijd goed, dus kwam ik op het idee om chocolade cantuccini te maken. Cantuccini (ook wel 'biscotti') zijn knapperige Italiaanse koekjes die normaal gesproken worden gemaakt met o.a. amandelen en anijs. Omdat ik toch ook die klassieke cantuccini smaak wilde behouden ging ik voor chocolade, pistache en een vleugje anijs. En dat gaat heel goed samen! Dit recept is perfect om voor veel mensen te bakken en je kunt ze in een afgesloten koektrommel tot een week goed houden. Serveer de cantuccini als tussendoortje of als dessert, net als de Italianen dat doen met een espresso of vin santo.
Chocolade pistache cantuccini
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 32 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram kristalsuiker
- 300 gram witte tarwebloem
- 50 gram cacao
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl gemalen anijszaad
- 1/4 tl kaneel
- 2 eieren
- 1 vanillestokje
- 50 gram grofgehakte pistachenoten
- optioneel: witte chocolade en extra pistachenoten voor garnering
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- scherp mes
- keukenmachine (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Klop de boter en suiker tot een lichte, romige crème. Voeg de eieren toe en klop totdat je een egaal mengsel hebt.
- Schraap het vanille stokje uit en klop de vanille merg door het mengsel.
- Meng in een andere kom bloem, cacao, bakpoeder, anijszaad en kaneel.
- Kneed het droge mengsel door het natte mengsel.
- Als het goed is gekneed, voeg je de nootjes toe.
- Verdeel het deeg in 2 stukken en maak van beiden stukken een 'worst' die je op de bakplaat kunt leggen.
- Bak ze 20 minuten.
- Laat het ca. 10 minuten afkoelen en snijd dan met een scherp mes plakken van ca. 1 centimeter. Bak de cantuccini nog eens 20 minuten.
- De cantuccini zijn zo al heerlijk, maar wil je ze versieren? Smelt dan de witte chocolade in de magnetron of au-bain marie en top met fijngehakte pistachenoten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 92 | Calorieën uit vetten 33 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh my, wat ziet dit er heerlijk uit zeg!
Dankjewel Kim :)
Met al die ingrediënten klinkt dit zo lekker en het ziet er ook zo goed uit!