Cinnamon roll mug cake
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd4 minuten
- Kooktijd1 minuut
- Totale benodigde tijd5 minuten
Hoe geniaal is dit? Cinnamon buns, maar dan in minder dan 5 minuten. Ik hoor je denken: "hoe dan?" Door er een heerlijke mug cake van te maken. Ik was zelf enigszins sceptisch, want zou dan echt smaken als een cinnamon roll? Ik kan je verzekeren, dat doet het! Een ultiem verwenmoment deze cinnamon roll mug cakes!
Gezonde cinnamon rolls
Ze zijn bovendien ook nog eens een stuk voedzamer en gezonder dan klassieke cinnamon rolls. Bovendien zijn ze plantaardig en als je wil ook glutenvrij. Als je het lekker vindt, kun je ook wat vers gebrande grof gehakte pecannoten toevoegen aan de vulling. De tahin zorgt in ieder geval voor een lekker smeuïge vulling. Deze sesampasta kun je gewoon in de supermarkt kopen. Zelf vind ik de Al Arz tahin het lekkerste, te koop bij speciaalzaken.
Ga jij ook aan de slag met deze gezonde cinnamon rolls oftewel cinnamon mug cakes? Laat het weten in de comments of deel je resultaten op Instagram!
Cinnamon roll mug cake
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd4 minuten
- Kooktijd1 minuut
- Totale benodigde tijd5 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 40 gram banaan (circa 1/2 kleine banaan)
- 60 gram amandelmelk (of andere plantaardige melk)
- 1 el appelciderazijn
- 110 gram zelfrijzend (glutenvrij) bakmeel
- vulling:
- 2 el tahin
- 2 el bruine rietsuiker
- 1/2 tl kaneel
- topping:
- 2 el poedersuiker
- enkele druppels amandelmelk
Benodigdheden
- 2 kopjes of bekers die magnetronbestendig zijn
- magnetron
- mengkom
Instructies
- Prak de 1/2 banaan en voeg de amandelmelk en appelazijn toe. Vervolgens voeg je de bloem toe en kneed je tot een deeg. Het deeg zal heel plakkerig zijn, dat is geen probleem. Bestuif je handen met bloem om het iets makkelijker te maken.
- Bestuif je werkblad met bloem of gebruik een siliconen mat. Vorm van het deeg een rechthoek van circa 1/2 cm dik.
- Meng de tahin met suiker en kaneel en smeer dit over het deeg heen. Houd circa 1 centimeter van de randen vrij. Rol het deeg op.
- Snijd de rol doormidden en verdeel over de 2 bekers.
- 1 minuut op 1000 Watt in de magnetron (als jouw magnetron een lagere wattage heeft wat langer).
- Maak intussen het glazuur door poedersuiker met een klein beetje water te mengen. Verdeel dit over de warme mug cakes en geniet!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 394 | Calorieën uit vetten 80 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit klinkt echt super smakelijk, bedankt voor het delen :) ik sla je recept op
Leuk om te horen! :-)