Courgette cake
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 8 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Een aantal weken geleden besloot ik om een 'gezonde' cake te maken en vond een recept voor pompoencake. Toen ik vrijwel alle ingrediënten in huis had, bedacht ik me ineens dat ik iets vrij essentieels niet had: pompoen. Ik naar Appie Heijn en, waar ik voor vreesde werd bewaarheid, het was nog geen pompoenseizoen en noch de verse noch de diepvries pompoen was er. Een andere gezonde cake (soort van, kaas is natuurlijk niet echt gezond ;-)) werd de courgettecake, hartig en licht zoet tegelijk en heerlijk luchtig!
Courgette cake
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 8 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 courgette geraspt
- 100 ml halfvolle melk
- 100 ml olijfolie
- 3 eieren
- 175 gram speltbloem
- 100 gram grana padano geraspte kaas
- 10 gram bakpoeder
- 50 gram kokosbloesemsuiker
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de eieren, melk, olijfolie en geraspte courgette. De bloem en bakpoeder voeg je toe door ze te zeven boven het mengsel. Tot slot kunnen de suiker en de kaas er doorheen worden gemengd.
- Giet het mengsel in een bakblik en bak de cake in ca. 40 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of de cake gaar is. Komt de satéprikker er schook uit? Dan is de cake gaar. Bak hem anders nog enkele minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 291 | Calorieën uit vetten 160 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 28% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hhhm, ziet er heerlijk uit!
Liefs Iep
Dankjewel :). Het is een hele bijzondere combinatie tussen zoet en hartig, zeker het proberen waard :).
Dit ziet er zeer lekker uit, binnenkort is er een vriendenetentje. Zou dit graag bij de hapjes-buffettafel zetten! Wat kan ik gebruiken i.p.v. Kokosbloesemsuiker?
Alvast bedankt voor het antwoord!!!
Hi Myriam,
Leuk dat je dit recept gaat proberen!
Als alternatief kun je het beste bruine (riet)suiker gebruiken. Dit kun je in principe bij elke supermarkt kopen.
Veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat :)