Courgette feta muffins

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Waarom niet eens hartige muffins maken? Het idee kreeg ik door dit recept op BBC Good Food. Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak. Deze muffins zijn super luchtig en zijn een lekker tussendoortje, warm of koud! Het beste kun je voor de courgette een grove rasp gebruiken.

Courgette feta muffins

Courgette feta muffins

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 75 gram feta kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 150 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 200 gram witte tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl komijnzaad
  • zwarte peper
  • 1 tl kristalsuiker

Benodigdheden

  1. rasp
  2. muffin tray + 12 muffin vormpjes
  3. 2 mengkommen
  4. garde

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Rasp de courgette en doe deze in een kom.
  3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, baking soda, komijnzaad, peper en suiker.
  4. Bij de kom met courgette voeg je eieren, olijfolie, karnemelk en verkruimelde feta toe.
  5. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer met de garde goed door totdat de enige klontjes die je ziet stukjes feta kaas zijn.
  6. Plaats de papieren muffinvormpjes in de muffintray en schenk elk van de vormpjes 3/4 vol.
  7. Bak de hartige muffins 18-20 minuten. Laat de afkoelen op een draadrek.

Een reactie op “Courgette feta muffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *