Courgette frites met Italiaanse kruiden

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Tegenwoordig zijn frietjes lang niet altijd geel. Als je het vroeger had over frites (of patat, net waar je vandaan komt ;-)), was dat altijd gemaakt van aardappels. Maar toen kwamen de zoete aardappel frietjes, de groente frietjes, de avocado frites. En nu zijn er dus ook courgette frietjes. Courgette stukjes voorzien van een lekker en knapperig laagje. Ik bakte ze in de oven, maar ik kan me voorstellen dat als je een airfryer hebt, dat dat misschien nóg wel lekkerder en krokanter wordt. Test dat dus vooral uit en laat mij het weten!

De knapperige laag bestaat uit bloem of meel. Ik gebruikte amandelmeel. Zodoende is mijn variant glutenvrij, maar wees vooral vrij in wat je gebruikt. Daarnaast bracht ik het op smaak met Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Deze frietjes zijn lekker om te eten met bijvoorbeeld mijn bloemkool koekjes of deze viskoekjes. Lekker wat goede. pure ketchup erbij en dippen maar!

Courgette frites met Italiaanse kruiden

Courgette frites met Italiaanse kruiden

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 75 gram amandelmeel
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 2 eieren
  • zwarte peper
  • zout

Benodigdheden

  1. bakplaat bekleed met bakpapier
  2. 2 diepe borden

Instructies

  1. Snijd de courgettes in reepjes.
  2. Kluts de eieren in een kommetje.
  3. Meng in de andere kom amandelmeel, kaas, tijm, basilicum, peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 200 C.
  5. Haal de courgettes eerst door het eimengsel. Haal ze vervolgens door het droge mengsel. Druk indien nodig het mengsel tegen de courgette partjes aan zodat ze goed bedekt zijn.
  6. Herhaal met alle stukjes en leg ze op de bakplaat. Bak in circa 15 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *