Cranberry cake met witte chocolade
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Brits
- voor 24 personen
- Totale benodigde tijd40 minuten
Toen ik op Facebook 'skinny' cranberry bliss bars zag, was ik verkocht. Ik rende nog net niet naar de supermarkt. Ik het het origineel iets aangepast waardoor de cake zelf iets minder zoet is. De appelmoes in het recept is erg verrassend en fris. In combinatie met de heerlijk zoete topping van cream cheese met witte chocolade is deze cranberry cake (met ook in het beslag chunks witte chocolade!) heel erg lekker.
Cranberry cake met witte chocolade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 24 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 240 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g appelmoes
- 75 g kristalsuiker
- 2 eiwitten
- 60 g roomboter gesmolten en weer licht afgekoeld
- 50 g gedroogde cranberry's
- 100 g witte chocolade in grove stukken gehakt
- 1/4 tl kaneel
- mespuntje zout
- Voor de topping:
- 200 g cream cheese (light)
- 50 g poedersuiker (meer of minder naar smaak)
- 50 g gesmolten witte chocolade
- 20 g cranberry's
Benodigdheden
bakblik, 23 cm (vierkant)Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Meng in een kom bloem, zout en kaneel.
- In een grotere kom klop je de eiwitten, samen met de appelmoes, boter en suiker op tot een luchtig geheel. Het beste kun je hiervoor een handmixer of een keukenmachine gebruiken.
- Meng voorzichtig, in twee delen, de bloem door het eiwitmengsel heen. Meng goed, maar zorg ervoor dat je niet alle lucht uit het beslag slaat. Als het een glad geheel is doe je de cranberry's en witte chocolade erbij. Roer deze door je beslag heen.
- Bekleed je bakblik met keukenpapier en stort je beslag hierin.
- Bak 18- 25 minuten. Steek een satéprikker in de cake om te kijken of deze gaar is.
- Haal de cake uit het blik en leg deze op een rek om af te koelen. Als de cake volledig is afgekoeld kun je beginnen met het glazuur.
- Met de achterkant van een lepel meng je de cream cheese met de suiker. Smeer royaal over de bovenkant van de cake. De gesmolten witte chocolade druppel je met een lepel of een vork hier overheen. Laat de chocolade stollen en snijd driehoekjes of vierkantjes uit de cake.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 148 | Calorieën uit vetten 62 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen