Curry korma met bloemkool en Indiase kaas

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Curry korma met bloemkool en Indiase kaas

Je hebt vast al eens gehoord van kip korma; een klassiek gerecht uit de Indiase keuken. Door de kip te vervangen door bloemkool maak er een vegetarisch variant van: een curry korma recept. Curry is niet alleen heel lekker, het is heel makkelijk te maken en staat in slechts 30 minuten op tafel.

Indiaas is één van mijn favoriete keukens. Eerder maakte ik bijvoorbeeld al de vegetarische butter chicken en de vegetarische curry met gehaktballen en paksoi.

Wat is curry korma?

Curry korma is dus de vegetarische versie van kip korma. Korma is een geliefd Zuid-Aziatisch gerecht . Het woord "korma" (of qorma) betekent "smoren", of paneren. Bij de Pakistaanse en Noord-Indiase bereidingswijze wordt kip in ghee/olie en kruiden aangebraden voordat een mengsel van yoghurt en gebakken uien wordt toegevoegd om een rijke Indiase curry te maken.

Curry korma maken is zelfs nog makkelijker. Ik vervang de kip door bloemkool. Dat is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens ontzettend gezond! Vooral als de bloemkool goed op smaak is gebracht is dit een fijne toevoeging aan je curry.

Paneer, een Indiase kaas

Paneer is een soort hüttenkaas afkomstig uit India en wordt gebruikt in traditionele gerechten zoals Palak Paneer. De kaas is zacht van smaak en doet een beetje denken aan een stevige ricotta. Dat maakt ook dat de Paneer heel lekker smaakt in vegetarische Indiase gerechten.

Je koopt Paneer gewoon in de supermarkt. De kaas is ongezouten, dus het is vrij flauw als het puur wordt gegeten. In de Indiase keuken is het bedoeld om te worden gegeten met smaakvolle sauzen of kruiden.

Lekker curry recept

Deze curry korma staat binnen een handomdraai op tafel. Een lekker curry recept dat ook nog eens voedzaam en gezond is. Ga jij dit gerecht maken? Laat even een berichtje achter met wat je ervan vond, ik ben heel benieuwd!

Curry korma met bloemkool en Indiase kaas

Curry korma met bloemkool en Indiase kaas

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram rijst
  • 1 medium bloemkool
  • 350 gram kikkererwten (uit blik of pot)
  • 1 tl garam masala
  • snufje zout
  • 200 gram paneer (Indiase kaas)
  • 400 gram tomatenblokjes (uit een pak of blik)
  • 75 gram rauwe cashewnoten
  • korma kruidenpasta:
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 2 cm verse gember (fijn gesneden)
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl garam massala poeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1/4 tl venkelzaad
  • 2 el arachideolie

Benodigdheden

  • diepe hapjespan
  • kookpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak de kruidenpasta door de ingrediënten hiervoor te malen in een vijzel of met een staafmixer. Zet vervolgens even apart.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op een bakplaat. Verdeel de garam masala en olie over de bloemkool en bak voor 15 minuten.
  4. Snijd de paneer in blokjes en zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet vervolgens de olie in de pan en bak de kaas goudbruin. Haal de kaasblokjes uit de pan en zet apart.
  5. Giet opnieuw olie in de pan en voeg de specerijenmix toe. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en cashewnoten toe. Pureer tot een gladde saus.
  6. Haal de bloemkool uit de oven en bak deze nog even kort in de saus. Voeg de kikkererwten en kaas toe en verwarm nog even kort.
  7. Serveer met rijst.

2 reacties op “Curry korma met bloemkool en Indiase kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *