Dadeltaart van Bagels & Beans
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Verlekkerd zat ik laatst bij Bagels & Beans naar hun dadeltaart met kokos en noten te kijken. Die zag er zo goed uit! Ik heb hem niet genomen, maar hij bleef wel in mijn hoofd zitten en toevallig had ik nog een hele voorraad dadels liggen. Komt dat even mooi uit! Het recept voor hun dadeltaart vond ik op de Facebook-pagina van Bagels & Beans. Ik deed wel enkele kleine aanpassingen. Aangezien dadels al zoet zijn, heb ik de extra suiker achterwege gelaten. In plaats daarvan heb ik hazelnotenmeel toegevoegd. Ik heb minder boter gebruikt en een klein beetje melk. Nog steeds niet een heel gezonde taart, maar ach, lekker is 'ie sowieso :-).
Dadeltaart van Bagels & Beans
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 1 el vanille-extract
- 3 el verse koffie
- 2 el melk
- 1 ei
- 100 gram hazelnootmeel (of amandelmeel)
- 50 gram grofgehakte walnoten
- 350 gram dadels
- 1 tl water
- 10 Maria biscuitjes
- 3 el kokosrasp
Benodigdheden
- groot vierkant bakblik (ca. 25 x 25 cm)
- steelpan
Instructies
- Doe de dadels in de blender of hakmolen. Voeg een theelepel water toe en pureer tot een gladde pasta.
- Smelt de boter in de pan. Voeg de vanille-extract toe.
- Klop het ei los en voeg dit ook toe aan de pan, gevolgd door de koffie, melk, hazelnootmeel en de dadelpasta en roer het geheel goed door. Laat het enkele minuten doorkoken. Verkruimel de biscuitjes en voeg die samen met de walnoten toe aan het geheel.
- Haal de pan van het vuur en verdeel het mengsel over het bakblik. Druk met de bolle kant van een lepel aan en strooi er kokosrasp overheen.
- Laat de taart minimaal 1.5 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 267 | Calorieën uit vetten 153 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 28% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 35% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh dat klinkt heerlijk! Ik heb een keer een soortgelijk iets gemaakt, ik ben dol op de combinatie van deze ingrediënten!
Ik maak deze taart met glutenvrije biscuitjes. Mijn schoondochter die een glutenallergie heeft is er dol op. Een aanrader. Bedankt voor dit vereenvoudigde recept. Die echte dadeltaart van Bagels en Beans is inderdaad wel erg zoet. Groetjes Yvonne