Filet-O-Fish ®(Mc Donald’s visburger) zelf maken
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
De visburger van de Mc Donald's is natuurlijk redelijk iconisch. Ik ben al heel lang niet meer bij de Mac geweest, maar vroeger (niet dat ik er vroeger vaak kwam, maar áls ik er dan kwam), ging ik steevast voor de Filet-o-Fish. Het is een luchtig broodje met een gepaneerd stukje gepaneerde witvisfilet, kenmerkende tartaarsaus en een plakje kaas.
Hamburgerbroodjes
Het leek me leuk om die burger zelf eens thuis na te maken. Zo'n guilty pleasure voor in het weekend die we aten met zoete aardappelfrietjes en sla. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik hem wel heel goed gelukt vind! Het echte broodje is wat luchtiger en zachter. Als je dat lekker vindt, kun je het beste in de supermarkt hamburgerbroodjes kopen en deze lichtjes roosteren. Zelf vond ik een iets meer brioche-achtig hamburger broodje lekkerder en dus maakte ik zelf hamburgerbroodjes van mijn recept voor hot dog broodjes. Echt waar, dan kan prima. Ik heb ze nu dus rond gevormd zodat ik er lekkere hamburgerbroodjes van kon maken. Een ander fijn recept voor hamburgerbroodjes is die van Nombelina. Haar recept heb ik al dikwijls gemaakt.
Visburgers uit de oven
De vis bedek je eerst in een laagje ei, losgeklopt met bloem en mosterd. Dan een laagje geroosterde panko (Japans broodkruim) voor extra crunch. Ik bakte ze in de oven, net zoals ik dat met mijn kipnuggets doe. Op deze manier worden ze super lekker krokant en vallen ze niet uit elkaar. Dat risico loop je namelijk nogal eens als je ze in de pan zou bakken. Als kaas gebruikte is verse cheddarkaas, omdat ik dat het lekkerste vind. In dit geval was dat zelfs echte goede Canadese cheddar die ik in januari meenam uit Canada. Je kunt ook gaan voor de voorverpakte plakjes cheddarkaas, maar persoonlijk vind ik die niet zo lekker. Overigens gebruikte ik kabeljauw, maar een andere witvis kan ook prima!
Om het af te maken
De tartaarsaus maakt deze visburger helemaal af. Deze heeft precies de juiste smaak: romig, maar ook een lekker zuurtje van de augurk, fris door de citroen en lichtzoet door een klein beetje suiker toe te voegen. Heb je ook zin in een lekkere hamburger met vis? Dan is dit een absolute aanrader!
Filet-O-Fish ®(Mc Donald’s visburger) zelf maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- vis:
- 200 gram kabeljauwhaasjes (in 2 stukken)
- 50 gram panko
- 1 ei
- 1 tl bloem
- 1 el mosterd
- saus:
- 5 el mayonaise
- 1 el kappertjes (fijngesneden)
- 1 medium zoetzure augurk (fijngesneden)
- rasp van 1 citroen
- 1 takje dille
- 1/4 tl kristalsuiker
- mespuntje zout
- verder nodig:
- 2 hamburgerbroodjes (zie intro)
- 2 plakken cheddarkaas
- optioneel: verse ijsbergsla
Benodigdheden
- ovenbakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Bereid de hamburgerbroodjes voor indien je deze zelf gaat maken.
- Verwarm de oven (hetelucht) voor op 190 C.
- Strooi de panko op een bakplaat en verdeel deze goed over de gehele bakplaat. Bak in de oven gedurende 5 minuten. Let op dat de panko niet té bruin wordt.
- Kluts het ei los en voeg de mosterd en bloem toe. Haal hier de vis doorheen zodat de stukken vis helemaal bedekt zijn.
- Haal vervolgens de visstukken door de geroosterde panko. Druk met behulp van een lepel goed aan zodat de visfilets goed bedekt zijn.
- Bak gedurende 15 minuten de visfilets goudbruin en gaar.
- Maak intussen de saus. Meng de fijngesneden augurk, fijngesneden kappertjes, fijngesneden dille, kristalsuiker, zout, citroenrasp en mayonaise tot een mooie saus.
- Indien gewenst snijd je de broodjes doormidden en rooster je ze nog even kort.
- Optioneel kun je een kop sla fijnsnijden om op of bij het broodje te eten.
- Verdeel de helft van de saus op de onderste helft van het broodje.
- Leg de visfilet hierop en maak af met de kaas. Leg de bovenste helft van het broodje hierop en enjoy!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 504 | Calorieën uit vetten 271 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 46% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 32% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 15g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeh, ondanks dat ik geen vis eet ziet dit er erg lekker uit!