Gegrilde salade caprese
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Een van de meest klassieke salades uit de Italiaanse keuken: salade caprese. Deze salade heeft zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag: rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum. Een hele simpele, maar o zo lekkere salade. Met een vleugje extra vergine olijfolie is het echt genieten van 'la dolce vita'. In de Allerhande van deze maand, kwam ik een recept tegen voor een geroosterde caprese salade.
Salade caprese met een knipoog
Een variatie op de klassieker. Eentje die perfect op de barbecue te bereiden is, maar ook in de grill- of koekenpan. Door de groenten heel kort te roosteren. krijgen ze een licht gerookte smaak. Samen met de volle, zachte mozzarella echt een topper!
Meer Italiaanse salade inspiratie
Deze salade eet je als hoofdgerecht of als bij- of voorgerecht. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? We hebben veel meer heerlijke Italiaanse salades! Wat dacht je van panzanella (broodsalade), pastasalade of tomatensalade?
Gegrilde salade caprese
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 kropjes baby romaine sla
- 2 paprika's
- 3 takjes basilicum
- 3 medium trostomaten
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 tl frambozenazijn (of andere fruitige azijn zoals appelciderazijn)
Benodigdheden
- grillpan of barbecue
Instructies
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens nog eens doormidden.
- Snijd de sla in de lengte doormidden, evenals de tomaten.
- Zet de grillpan of barbecue op hoog vuur en grill de paprika en tomaat circa 5 minuten. Voeg op het einde de sla toe. Leg deze met de binnenkant naar onderen en grill nog eens 1 minuut.
- Verdeel de groenten over de borden.
- Scheur de mozzarella in stukken en snijd de basilicum fijn. Verdeel over de groenten en maak af met olie en azijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 293 | Calorieën uit vetten 162 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 19g, Waarvan | 29% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 38% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Vullende salade en super lekker. Weinig koolhydraten past goed bij een dieet als je wilt afvallen
Goed om te horen!