Gezond ijs met chocolade en walnoten

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd4 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Pfoe, wat warm hè? Hou je het nog een beetje vol? Een van de voordelen van het warme weer: ijs eten. Met dit ijs is het helemaal genieten geblazen, want het is 'gezond ijs'. Nouja, het is een gezondere variant op regulier ijs. Door de bananen in te vriezen, heb je een mooie basis voor ijs. Je voegt daar slechts amandelmelk, cacao, chocolade en walnoten aan toe en dan heb je zomaar je eigen zelfgemaakte ijs. En daar heb je geen ijsmachine voor nodig! Dat ijs op basis van rijpe bananen, wordt ook wel nice cream genoemd. IJs, maar dan gezonder. Dit ijs deed mij heel erg denken aan Chunky Monkey ijs, een ijssoort die Ben & Jerry's vroeger verkocht, maar welke inmiddels uit het assortiment is gehaald. Het was een bananenijs met stukjes walnoot en chocolade. Sowieso altijd een fijne combi die drie!

Als je het vrij wil houden van geraffineerde suiker, dan gebruik je chocolade zonder geraffineerde suikers. Van Vivani is er bijvoorbeeld een chocolade met 92% cacao, gezoet met kokosbloesemsuiker. Zelf gebruikte is voor dit recept chocoladedruppels van Callebaut 70+%.

Wel in voor gezonder ijs, maar dan zonder banaan? Probeer dit romige chocoladeijs geïnspireerd op Professor Grünschnabel eens!

Gezond ijs met chocolade en walnoten

Gezond ijs met chocolade en walnoten

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 25 gram pure chocolade (zo puur mogelijk)
  • 2 el cacao
  • 2 el amandelmelk
  • 50 gram walnoten (grofgehakt)

Benodigdheden

  • blender of staafmixer
  • diepvriesbestendig bakje

Instructies

  1. Snijd de banaan in plakjes en doe de plakjes in een diepvrieszak. Vries gedurende minstens 3 uur in.
  2. Doe de banaan, samen met cacao en amandelmelk in een blender en pureer tot een dikke gladde massa.
  3. Stort in een bakje en leg walnoten en chocolade bovenop. Vries nog eens een uur in en je nice cream is klaar!
Tip: heb je bruine of overrijpe bananen? Snijd ze in plakjes en bewaar ze in een diepvrieszak of bakje in de vriezer tot je deze nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *