Superfood Sunday: glutenvrije perencrumble zonder suiker
- Door Judith Pagrach
- Brits, Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd25 minuten
Vandaag deel ik met jullie een peren crumble die glutenvrij is en geen geraffineerde suikers bevatten. En, hij is ook nog eens heel erg makkelijk te maken! Een van de belangrijkste ingrediënten is havermout. Wist je al dat havermout heel gezond is? Met recht een superfood dus.
Als je op zoek bent naar een glutenvrij dessert zonder suiker, raad ik je zeker deze peren crumble aan! En voor wat variatie kun je blauwe bessen of appel gebruiken.
Superfood Sunday: glutenvrije perencrumble zonder suiker
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 peer in kleine blokjes gesneden
- 1 tl kaneel
- 1 handjevol rozijnen
- 40 gram (glutenvrije) havermout
- 25 gram boter in kleine blokjes
- 2 el acacia honing
Benodigdheden
2 kleine ingevette ovenschaaltjesInstructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Meng in een kom de havermout met de boter totdat je een kruimelige structuur krijgt.
- Leg de stukjes peer op de bodem van de ovenschaltjes en bestrooi mer kaneel en rozijnen.
- Schep nu het havermout mengsel eroverheen gevolgd door de honing.
- Bak 12-15 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 348 | Calorieën uit vetten 95 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 33% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hij lijkt me heerlijk en ook niet zo zoet. Ik heb nog peren, dus komt vanavond op tafel
Lijkt me een heerlijk gerecht!