Glutenvrije cashew/dadel repen
- Door Jerome de Groot
- Overig
- voor 10 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zie jij de laatste tijd ook zoveel gezonde repen in de supermarkt verschijnen? Het valt mij wel op! Je hebt ze van vele merken en vind ze doorgaans in het glutenvrije of 'bio'-schap. Vaak zijn deze producten aan de prijzige kant, dus besloot om zelf aan de slag te gaan. Wat blijkt; súúper simpel om te maken en kosten circa 50 eurocent per stuk om te maken! Enjoy.
Glutenvrije cashew/dadel repen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram verse dadels
- 160 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
Benodigdheden
- hakmolen
- mes
- snijplank
- weegschaal
- bakje
- vierkante/rechthoekige ovenschaal
- bakpapier
- schraper
- koelkast
- vershoudfolie
Instructies
- Zet een bakje op de weegschaal en tareer deze (zodat het bakje niet meegewogen wordt).
- Ontpit de dadels door voorzichtig aan de steelkant te knijpen tot de pit eruit springt of met een mes de dadel open te snijden en de pit eruit te 'pulken'.
- Snijd elke dadel in grove stukken en weeg het totaal af in het bakje op de weegschaal.
- Onthoud het gewicht (voor 250gram (10 stuks) verse dadels ongeveer 166 gram zonder pit). Doe de dadels in de hakmolen.
- Zet het bakje weer op de weegschaal en tareer deze. Doe evenveel gewicht aan cashewnoten in het bakje en voeg deze daarna bij de dadels in de hakmolen.
- Zet de hakmolen op een hoge stand voor enkele minuten tot het een egaal geheel is.
- Bedek de hoek van een ovenschaal met bakpapier en plaats het mengsel erop.
- Verdeel het mengsel met een schraper van ongeveer 1cm hoog, 10cm lang (zo breed als de hoeveelheid mengsel).
- Plaats in de koelkast totdat het geheel afgekoeld is (zeg 15 minuten).
- Haal eruit en snijd het geheel in repen van 1cm breed (met de schraper of het mes op de snijplank).
- Wikkel in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Smikkel ze op binnen een week ;)
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 158 | Calorieën uit vetten 58 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 6% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat een ontzetten leuk en vooral makkelijk recept. Ga ‘m snel eens maken!
Ik vond het zelf ook heel leuk om te zien dat er zo’n lekker resultaat uit kwam met maar 2 ingrediënten :-)
Wat een super goed idee! Lekker :D
Met een paar eetlepels rauwe cacaopoeder erdoor ook erg lekker!
Ja, lekker idd :-)