Glutenvrije snickerstaart van Marike

  • voor 9 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op een event kwam ik laatst de gezellige en vrolijke Marike van Oh My Pie tegen. Leuk, want ik volgde haar al op Instagram, dus altijd tof om degene achter de mooie foto's eens te ontmoeten. In het dagelijks leven werkt Marike in het onderwijs, maar daarnaast heeft ze een blog gericht op heerlijke glutenvrije taartjes. Glutenvrij, want Marike heeft Coeliakie en kan dus geen gluten verdragen. En van die glutenvrije taartjes maakt Marike een kleurrijk feestje als je de foto's bekijkt. Het leek ons beiden leuk om een recepten 'swap' te doen. Marike maakt een recept van mijn blog en ik eentje van haar. Er was zo veel lekkers om uit te kiezen, maar uiteindelijk ging ik voor de raw Snickers taart die glutenvrij is en gemakkelijk lactosevrij en vegan te maken is! Ik nam Marikes tip ter harte en legde hem in de vriezer voor een soort ijstaart effect en dat was echt heerlijk verkoelend! Vind je dit recept leuk? Volg Oh My Pie dan ook op Facebook! En natuurlijk vind ik het ook leuk als je Myfoodblog.nl op Facebook volgt, als je dat niet al doet :-). Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste recepten.

Glutenvrije snickerstaart van Marike

Glutenvrije snickerstaart van Marike

Aanpassen porties:

voor 9 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • bodem:
  • 1 kleine banaan
  • 2 el dadelstroop (of 2 Medjool dadels)
  • 25 gram havervlokken
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 el cacao
  • 1 el pindakaas
  • 1 el ongebrande noten (grof gehakt)
  • vulling:
  • 200 gram magere kwark (lactosevrije alternatieven: kokos- of sojayoghurt)
  • 2 gram agar agar
  • 1 el maple syrup
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl water
  • topping:
  • handje ongebrande ongezouten noten (ik gebruikte cashews-pecannoten-pistachenoten)
  • 30 gram pure chocolade

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • klein bakblik (rond ca. 12 cm diameter of langwerpig ca. 11 x 19 cm)
  • hakmolen, blender of staafmixer
  • ruimte in je vriezer of koelkast

Instructies

  1. Vet met kokosolie of andere olie of boter je bakblik in.
  2. Pureer de banaan en voeg de havervlokken, amandelmeel, cacao, pindakaas en dadelstroop toe totdat je een soort deeg hebt. Voeg op het laatste de noten toe.
  3. Verdeel het 'deeg' over de bodem van je bakblik en strijk met de achterkant van een lepel glad. Zet de bodem in de vriezer.
  4. Maak intussen de vulling door de maple syrup, vanille extract, water en agar-agar in een pannetje op laag vuur te verhitten totdat de agar-agar is opgelost. Laat enkele minuten afkoelen en roer vervolgens door de kwark heen.
  5. Haal het bakblik uit de vriezer en verdeel het kwarkmengsel over de bodem. Leg terug in de vriezer (of in de koelkast als je voor een meer cheesecake achtige structuur gaat). Laat de taart circa 1 à 2 uur opstijven.
  6. Verwarm de oven voor op 220 C. Leg de nootjes op een bakblik en rooster deze gedurende 2 minuten.
  7. Smelt de chocolade au-bain marie of in de magnetron.
  8. Haal de taart uit de vriezer en strooi de nootjes er overheen. Met behulp van een lepel of een vork 'drizzle' je de chocolade over de taart heen.
snickertaart van Marike

5 reacties op “Glutenvrije snickerstaart van Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *