Groene shakshuka (shakshuka met spinazie)
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Shakshuka is een heerlijk Midden-Oosters groentegerecht. De vegan variant erop vind je al op de site, maar ik wilde graag nog een variatie met jullie delen. De groene shakshuka oftewel shakshuka met spinazie. Deze groene variant maak je met onder andere verse spinazie, eieren en feta kaas. In tegenstelling tot de klassieker, gebruiken we dus niet de pittige tomatensaus, maar een mix van groene groenten.
Shakshuka met pitabrood
Lekker en bovendien erg gezond! Dit heerlijke gerecht uit het Midden-Oosten eet je als avondmaaltijd met bijvoorbeeld een pitabrood erbij. In het Midden-Oosten is het een echt ontbijt- en lunchgerecht, maar ik vind hem vooral top als diner :-).
Groene shakshuka (shakshuka met spinazie)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 groene peper (in dunne ringen gesneden)
- 1 bos paksoi (in kleine stukken gesneden)
- 1 groene paprika (in kleine stukken gesneden)
- 1 el za'atar
- 3 takjes koriander
- 50 gram verkruimelde fetakaas
- 3 eieren
- scheutje olijfolie
- om erbij te serveren: (volkoren) pitabroodjes
Benodigdheden
- (gietijzeren) koekenpan met deksel
Instructies
- Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak hier kort de paksoi, ui en knoflook in en voeg na 2 minuten de paprika, za'atar en peper toe.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en schep goed om.
- Laat het geheel 10 minuten op laag vuur stoven en maak 3 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Doe in ieder kuiltje een ei.
- Doe de deksel op de pan en laat de eieren circa 8 minuten garen.
- Zodra het eiwit is gestold (na een minuut of 8-10), is de shakshuka klaar.
- Garneer de shakshuka met feta kaas en verse koriander. Houd je niet van koriander? Laat het dan achtewerge of vervang door platte peterselie.
- Breng op smaak met peper en zout (let op: de feta kaas is al zout, dus gebruik het zout met mate).
- Serveer de shakshuka met warme pita broodjes en eventueel wat hummus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 390 | Calorieën uit vetten 153 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 27% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er heerlijk uit! Ik heb wel een cliché shakshuka op m’n blog staan maar dit ga ik zeker ook eens proberen!
Hihi, dankjewel :-). En de ‘echte’ shakshuka is ook heerlijk hoor, niks mis mee ;-).