Glutenvrije hazelnoot appeltaart (supermakkelijk!)
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Appels horen bij de herfst! En we hebben geluk, want in Nederland zijn er heel veel appelsoorten die er groeien. Lekker uit het vuistje, in appelmoes of natuurlijk in een appeltaart. Ik besloot om een net wat andere appeltaart te maken. Geïnspireerd op de Franse galette, maakten we een taart met een heerlijke notenbodem en knapperige plakjes appel. Supermakkelijk te maken en ook nog eens helemaal glutenvrij!
Hazelnootmeel
Hazelnootmeel past er trouwens perfect bij. De smaak is een stuk krachtiger dan bijvoorbeeld amandelmeel en combineert heel mooi met de appels. Uiteraard kun je ook voor amandelmeel kiezen als je dat lekkerder vindt of als je bijvoorbeeld geen hazelnootmeel kunt vinden.
Glutenvrije hazelnoot appeltaart (supermakkelijk!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram hazelnootmeel
- 100 gram boekweitmeel
- 50 gram rietsuiker
- 50 gram plantaardige boter (gesmolten)
- 1 medium ei (of gebruik lijnzaadei voor vegan)*
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 appels
- 2 el abrikozenspread minder zoet
- *lijnzaadei = 1 el gemalen lijnzaad + 3 el water
Benodigdheden
- springvorm bekleed met bakpapier
- mengkom
- bakkwastje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 C.
- Meng het hazelnootmeel, boekweitmeel, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
- Kluts het ei (of gebruik lijnzaadei) en voeg de gesmolten boter en het ei toe aan het meelmengsel. Kneed tot een deegbal.
- Verdeel over de bodem van de springvorm zodat de hele bodem mooi bedekt is.
- Was de appels goed en snijd in kwarten. Haal het klokhuis eruit en snijd schijfjes van circa 0,5 centimeter. Leg deze op de notenbodem.
- Bak de taart circa 25 minuten. Haal uit de oven en besmeer met behulp van een kwast met de abrikozenspread. Bak nog eens circa 3-5 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 289 | Calorieën uit vetten 147 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 17g, Waarvan | 27% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen