Jampot trifles met mango en munt
- Door Judith Pagrach
- Brits, Caribisch
- voor 2 personen
Jampot trifles: een supermakkelijk en snel dessert. En dan ziet het er ook nog eens heel leuk uit! Een trifle is het soort dessert dat je zo in elkaar kunt flansen - en er zijn eigenlijk geen regels voor. Ik deel een van mijn favoriete varianten met je.
Makkelijk dessert
Dit oh-zo-heerlijke no bake dessert is makkelijk te serveren, bijvoorbeeld in oude schone jampotten met deksel. Dat maakt het ook extra makkelijk om van tevoren te maken als je gasten verwacht, of als je gaat picknicken. De verfrissende smaak van de munt voegt een mooie smaak toe aan de zoetigheid van de mango. Combineer het met drie plakjes bananenbrood, wat geslagen room en je favoriete jam. Ik koos voor een passievrucht-ananas jam, wat dit toetje nóg tropischer maakt. Heerlijk voor in de zomer!
Bananenbrood maken
Voor dit recept heb je ook drie plakjes bananenbrood nodig. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar nog lekkerder is het om zelf te maken. Zo maakte ik eerder al dit glutenvrije bananenbrood met blauwe bessen. Wat fijn is aan dit recept voor bananenbrood is dat het door een mix van amandelmeel en havermout compleet glutenvrij is. Daarnaast is het lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Lekker én gezond! De perfecte aanvulling op deze jampot trifles.
Jampot trifles met mango en munt
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 plakjes bananenbrood
- 1 mango in stukjes
- 3 takjes munt
- 2 el passievrucht-ananas jam (of een andere smaak)
- 100 gram geslagen room (kant en klaar of zelf slagroom met een beetje suiker opkloppen)
Benodigdheden
- 2 schone jampotten met deksel
Instructies
- Verkruimel op de bodem van elk glas een plakje bananenbrood. Besmeer met wat jam.
- Schil de mango, snijd in blokjes. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de fijngesneden blaadjes met de mango blokjes. Schep in elk potje circa 2 el mango.
- Spuit hier slagroom op. Verkruimel per potje een half plakje bananenbrood hier overheen, besmeer met jam en maak af met wat mango.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 373 | Calorieën uit vetten 117 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 28% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen