Kip en aardappels uit de oven
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Deze kip is geïnspireerd op kip van het spit. Althans, de kruiden die men op kip van het spit gebruikt. Als ik van werk naar huis fiets, kom ik altijd langs een kip-van-het-spit winkel en dan ben ik weleens in de verleiding om er een mee naar huis te nemen. Maar, dacht i hoe leuk is het eigenlijk om zelf iets soortgelijks te maken. Nu duurt het braden van een hele kip wel even en daar heb ik dus geen tijd voor. Dus maakte ik een marinade die heel dicht in de buurt komt van deze kip en gebruikte ik kipfilets die ik in de oven bakte. Ideaal, want de kip bak je in dezelfde ovenschaal als de aardappeltjes. Zo heb je dus minder afwas :-)! Het lekkerste zijn de kip en aardappeltjes uit de oven met rode kool en appelmoes!
Kip en aardappels uit de oven
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de aardappels:
- 400 gram vastkokende aardappels (ik gebruikte pommes rouges)
- 1 el olijfolie
- voor de kip:
- 2 kipfilets
- 1 el olijfolie
- 1 el (gerookt) paprikapoeder
- 1/4 tl gedroogde tijm
- 1/8 tl zwarte peper
- 1 teentje knoflook geperst
- snuf zeezout
Benodigdheden
- grote ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Borstel de aardappels en snijd ze in kwarten. Leg de aardappels in de ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Eventueel kun je er nog wat zeezout overheen strooien. Ik vond dat niet nodig, omdat dit al op de kip zit.
- Bak de aardappels 30 minuten op 220 C.
- Marineer intussen de kip. Maak de marinade door olijfolie te mengen met paprikapoeder, knoflook, tijm, peper en zout. Smeer hier de kipfilets mee in en laat ze rusten totdat de aardappels 30 minuten in de oven zijn geweest.
- Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven en schuif de aardappels naar 1 kant. Aan de andere kant van de schaal leg je de kipfilets.
- Bak de aardappels en de kip nog eens 20 minuten op 200 C (je oven zet je dus iets lager dan zonet).
- Check of de kip gaar is van binnen. Is dit niet het geval? Bak dan nog enkele minuten langer.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 608 | Calorieën uit vetten 329 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 37g, Waarvan | 57% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 42% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen