Kip yakitori spiesjes
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd45 minuten
Yakitori doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het zijn die lekkere zoete en toch hartige kipspiesjes die je kunt krijgen in een Japans restaurant. Het is één van die gerechten die je zelf heel eenvoudig thuis kunt namaken. Heerlijk met wat rijst bijvoorbeeld of (soba)noodles. Of gewoon zo, als snackje.
Kip yakitori spiesjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram (scharrel)kip
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- 1/2 tl verse gember (fijngesneden)
- 1 tl sesamolie
- 2 el sojasaus
- 2 1/2 el sake
- 2 1/2 el mirin
- 1 tl maizena
- scheutje kokosolie (of arachideolie)
Benodigdheden
6 houten prikkers geweekt in waterInstructies
- Meng alle ingrediënten behalve de kip en de olie tot een glad papje.
- Snijd de kip in reepjes, leg de kipreepjes in een afsluitbaar bakje en gietr hier de saus overheen zodat de smaak kan intrekken.
- Zet dit een20 minuten in de koelkast.
- Rijg de kipstukjes op de prikkers en houd de marinade die je overhoudt apart.
- Verhit een koekepan, giet hier de olie in en bak de kipspiesjes mooi bruin. Wanneer het bijna gaar is, giet je de rest van de marinade erbij. Het lekkerste wordt het als je de saus over de spiesjes heen blijft gieten gedurende het proces.
- Bak totdat de kip gaar is en garneer met sesamzaadjes en bosui.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 472 | Calorieën uit vetten 315 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 32g, Waarvan | 49% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 63% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heel lekker en makkelijk te maken!
Makkelijk te maken, en een favoriet voorgerecht bij de rijstafel in mijn familie
Wat leuk om te horen, Par! Dankjewel voor je reactie en hopelijk vind je hier nog meer leuke recepten :-).