Kokos mousse met aardbeien gelei
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur
Als er gasten op het eten komen, vind ik het leuk om dan ook een (passend) dessert te serveren. Een van de gasten die we laatst hadden heeft een lactose-intolerantie. Voor mij een mooie uitdaging om een lekker dessert te maken wat ook voor haar geschikt is. Al snel bedacht ik dat kokosmelk de basis zou gaan vormen en omdat het zomer is, was de combinatie met aardbeien snel gemaakt. Om de kokossmaak nog iets duidelijker naar voren te brengen voegde ik ook kokosrasp toe. Leuk is dat dit dessert weinig toegevoegde suikers bevat: 1 zakje vanille suiker voor 4 personen is precies wat het nodig heeft. Ik kocht een tijdje geleden bij Lidl in Duitsland hele goede vanillesuiker met echte stukje vanillepeul erin van Dr. Oetker, dus mocht je die tegenkomen, kan ik je die zeker aanraden!
Kokos mousse met aardbeien gelei
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de kokoslaag:
- 400 ml kokosmelk
- 2 el maïzena
- 1 zakje vanille suiker (à 8 gram)
- 1 el kokosrasp
- voor de aardbeienlaag:
- 150 gram aardbeien
- 3 el water
- 1 tl agar agar
Benodigdheden
- steelpannetje
- 4 (weck)potjes
- garde
Instructies
- Maak eerst de aardbeiengelei als volgt: haal de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien goed. Doe ze in de pan en giet het water erbij. Verwarm de aardbeien op laag vuur totdat ze papperig worden en je een soort puree hebt. Doe de agar agar erbij en meng dit met de garde goed door de aardbeien. Laat de gelei enkele minuten afkoelen en verdeel vervolgens de inhoud over de 4 potjes. Sluit de potjes af en zet ze een uur in de vriezer, totdat ze goed zijn opgesteven.
- Maak de pan en de garde schoon. Die heb je zometeen weer nodig.
- Giet de kokosmelk in de pan en voeg de vanillesuiker en kokosrasp toe. Als alles goed is gemengd, voeg je de maïzena toe. Roer goed door, na enkele minuten zou het mengsel dikker moeten worden. Is het nog niet dik genoeg? Voeg dan nog een theelepel maïzena toe. Laat het geheel even afkoelen en haal de potjes met aardbeiengelei uit de vriezer. Verdeel de kokosmousse er overheen. Laat het geheel nog eens circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 178 | Calorieën uit vetten 134 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 25% | |
Verzadigde vetzuren 14g | 70% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hmmm lekker recept Judith! Ook niet een toetje dat je vaak tegen komt, daar hou ik van :)
Liefs, Merel
http://www.healthywanderlust.nl
Dankjewel Merel!
ooh heerlijk!