Kruidige pompoensoep met kokosmelk en curry
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Pompoensoep met kokosmelk en rode currypasta is een heerlijk verwarmende soep. Makkelijk te maken en heerlijk boordevol smaak! Pompoensoep is een van mijn favoriete soepen. Deze oranje groentesoort heeft een aardse, zoetige smaak die goed werkt in zowel hartige als zoete gerechten. Zo maak ik er graag pumpkin pie of een mug cake mee, maar ook pompoenrisotto of dus bijvoorbeeld een pompoensoep met kokosmelk.
Met een beetje pit
Door de pompoen te combineren met rode currypasta krijgt het lekker veel smaak en een beetje pit. De pit wordt een beetje geblust door de kokosmelk. Bovendien zorgt de kokosmelk voor een volle, romige smaak. Garneer met een scheutje extra kokosmelk, geroosterde pompoenpitten of bosui ringetjes.
Pompoensoep: lekker, gezond en makkelijk
Pompoensoep is lekker, gezond en makkelijk zelf te maken. Voor maximale smaak roosteren we de pompoen eerst in plaats van te koken. Daarna is het kwestie van alles combineren en pureren tot een gladde soep. Dit kun je doen met behulp van een staafmixer of een blender. Net wat je zelf in huis hebt of fijner vindt. Soep over? Bewaar enkele dagen in de koelkast of vries enkele maanden in.
Kruidige pompoensoep met kokosmelk en curry
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 wortel
- 2 el rode curry pasta
- 1/2 tl gemberpuree
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1 tl (glutenvrije) sojasaus
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml water
- peper en zout naar smaak
Benodigdheden
- kookpan
- blender of staafmixer
- bakplaat
Instructies
- Was eerst de pompoen heel goed.
- Verwarm de oven voor op 200 C. Halveer de flespompoen en schep de zaadjes en draadjes eruit.
- Leg de 2 helften op de bakplaat. Schil de wortel en halveer. Leg ook deze op de bakplaat.
- Bak de pompoen en de wortel 40 minuten.
- Laat even afkoelen en trek dan de schil er vanaf. Dit gaat nu heel makkelijk!
- Zet de pan op middelhoog vuur. Giet wat olie in de pan en doe de currypasta erbij. Bak dit enkele minuten en voeg dan alle overige ingrediënten behalve de kokosmelk toe.
- Kook enkele minuten, voeg de kokosmelk toe en pureer dan met de staafmixer of blender tot een gladde soep.
- Garneer met kokosmelk en geroosterde pompoenpitten of bosui.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 135 | Calorieën uit vetten 88 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 46% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen