Kruidige pompoensoep met kokosmelk en curry

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pompoensoep met kokosmelk en rode currypasta is een heerlijk verwarmende soep. Makkelijk te maken en heerlijk boordevol smaak! Pompoensoep is een van mijn favoriete soepen. Deze oranje groentesoort heeft een aardse, zoetige smaak die goed werkt in zowel hartige als zoete gerechten. Zo maak ik er graag pumpkin pie of een mug cake mee, maar ook pompoenrisotto of dus bijvoorbeeld een pompoensoep met kokosmelk.

Met een beetje pit

Door de pompoen te combineren met rode currypasta krijgt het lekker veel smaak en een beetje pit. De pit wordt een beetje geblust door de kokosmelk. Bovendien zorgt de kokosmelk voor een volle, romige smaak. Garneer met een scheutje extra kokosmelk, geroosterde pompoenpitten of bosui ringetjes.

Pompoensoep: lekker, gezond en makkelijk

Pompoensoep is lekker, gezond en makkelijk zelf te maken. Voor maximale smaak roosteren we de pompoen eerst in plaats van te koken. Daarna is het kwestie van alles combineren en pureren tot een gladde soep. Dit kun je doen met behulp van een staafmixer of een blender. Net wat je zelf in huis hebt of fijner vindt. Soep over? Bewaar enkele dagen in de koelkast of vries enkele maanden in.

Kruidige pompoensoep met kokosmelk en curry

Kruidige pompoensoep met kokosmelk en curry

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 wortel
  • 2 el rode curry pasta
  • 1/2 tl gemberpuree
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1 tl (glutenvrije) sojasaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • kookpan
  • blender of staafmixer
  • bakplaat

Instructies

  1. Was eerst de pompoen heel goed.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C. Halveer de flespompoen en schep de zaadjes en draadjes eruit.
  3. Leg de 2 helften op de bakplaat. Schil de wortel en halveer. Leg ook deze op de bakplaat.
  4. Bak de pompoen en de wortel 40 minuten.
  5. Laat even afkoelen en trek dan de schil er vanaf. Dit gaat nu heel makkelijk!
  6. Zet de pan op middelhoog vuur. Giet wat olie in de pan en doe de currypasta erbij. Bak dit enkele minuten en voeg dan alle overige ingrediënten behalve de kokosmelk toe.
  7. Kook enkele minuten, voeg de kokosmelk toe en pureer dan met de staafmixer of blender tot een gladde soep.
  8. Garneer met kokosmelk en geroosterde pompoenpitten of bosui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *