Libanese gehaktpizza
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) gehakt. Het is zo klaar en erg lekker!
Libanese gehaktpizza
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 Libanese broden (grote pita’s
- 500 gram gehakt
- fijngesneden peterselie (handje)
- 1 fijngesneden rode ui
- zout en peper
- tabasco
- Gemalen komijn
- paprikapoeder
- chilipoeder
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesneden peterselie, ui en breng op smaak met de kruiden.
- Neem een pita en smeer het gehakt over de pita uit zodat er verdeeld over de hele pita een laagje van de gehaktmix zit.
- Zet deze ongeveer 10 a 15 minuten in de oven tot het gehakt gaar is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 510 | Calorieën uit vetten 125 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 22% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 27% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Deze ga ik eens maken. Ik denk dat ik mijn man hier héél gelukkig mee maak :)
je kunt ook zelf een grote pita maken ik weet niet waar het te koop is deze grote pita