Makkelijke appelcake met amandelmeel
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 9 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Wat doe je als je een flinke lading appels hebt die NU op moeten? Ik maakte er o.a. appelmoes van, maar ook deze lekkere appelcake. Appelcake is altijd een succes. Ken je iemand die niet van appelcake houdt, nee toch? Met dit recept maak je zelf een heerlijke appelcake, niet té zoet, maar wel lekker vol van smaak door het amandelmeel en de citroen. Zelf gebruikte ik Elstars, maar uiteraard kun je de appels gebruiken die je voor handen hebt. Misschien heb je wel net als ik, een hele zak die gewoon op moet ;-).
Makkelijke appelcake met amandelmeel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 9 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 90 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 140 gram bruine rietsuiker
- 2 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 60 gram volkoren tarwebloem
- 1/2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 4 middelgrote appels
- sap van 1 citroen
- rasp van 1 citroen
Benodigdheden
- ingevette ronde bakvorm met een diameter van circa 20 cm.
- optioneel: appelboor
- optioneel: keukenmachine
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Haal het klokhuis met een appelboor uit en schil de appels. Snijd ze in kleine blokjes van circa 1 x 1 cm.
- Meng de appelblokjes met citroensap, citroenrasp en 50 gram suiker.
- Klop intussen de boter met de resterende 90 gram suiker tot een glad geheel.
- Voeg de eieren toe en klop goed door.
- Meng in een andere kom amandelmeel, volkoren bloem, zout en bakpoeder. Voeg dit vervolgens toe aan het natte mengsel en klop tot een mooi egaal beslag.
- Roer de appel inclusief citroensap door het beslag heen.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak in circa 35 - 40 minuten gaar. Check met een satéprikker of de appelcake gaar is. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is 'ie gaar. Zo niet, dan bak je hem nog enkele minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 279 | Calorieën uit vetten 127 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 29% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Bedankt voor het recept. Ik zal het snel proberen!
De combinatie volkorenmeel met amandelmeel sprak mij aan. De citroen heb ik vervangen door sinaasappel (mijn partner vindt iets gauw te zuur).
De smaak was heerlijk, dit is een blijvertje op mijn lijst van favoriete recepten.
Kan het tarwemeel vervangen worden door meer amandelmeek te gebruiken??