Makkelijke mini-cheesecakes
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Australisch, Brits, Nederlands, Overig
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur en 15 minuten
Fijn hè, dat de zon zich weer laat zien? Het picknick en barbecue seizoen is wat mij betreft dan ook aangebroken. Heerlijk! Lekkere frisse salades, vlees en vis van de barbecue. Als afsluiter natuurlijk een dessertje, maar dan wel een die je van tevoren kunt maken ne het liefste een die je ook makkelijk mee kunt nemen. Goed nieuws: ik maakte laatst deze mini-frambozen cheescakes. Ze zijn makkelijk te maken, je kunt ze van tevoren maken én je kunt ze makkelijk meenemen. Iedereen zijn eigen weckpotje met daarin een cheesecakeje!
Makkelijke mini-cheesecakes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur en 15 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram frambozen
- 250 gram magere kwark
- 200 ml verse slagroom
- 4 gelatineblaadjes
- 2 el kristalsuiker
- 10 bastognekoeken
- 4 el gesmolten boter
Benodigdheden
- mixer of garde
- 6 weckpotjes
- kommetje om de gelatineblaadjes in te weken
- pan
Instructies
- Vul de kom met koud water en laat hier de gelatineblaadjes in weken.
- Verkruimel de koeken. Dit kun je doen in een keukenmachine of door ze in een plastic zakje te doen en hier met een deegroller op te slaan.
- Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel over de 6 potjes. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de potjes intussen in de koelkast.
- Klop de slagroom dik en lobbig en voeg de kwark en suiker toe. Klop deze er doorheen.
- Verwarm de frambozen in de pan zodat het een puree wordt. Haal de pan van het vuur en klop de gelatineblaadjes er doorheen zodat deze helemaal oplossen.
- Meng vervolgens het frambozenmengsel door de slagroom heen.
- Haal de weckpotjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de koekbodems.
- Laat het geheel tenminste 3 uur opstijven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 376 | Calorieën uit vetten 233 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 41% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 78% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dat ziet er lekker en makkelijk uit om te maken .
Ga ik binnenkort eens proberen met banaan
Ook een heel lekker idee :-). Wellicht een idee om dan de bodem met choco-koekjes te maken, super combi!
Oh dit ziet er HEERLIJK uit, ga ik zeker eens maken voor mijn collega’s. Ook inderdaad leuk idee om met bananen te maken. Of misschien met aardbeien, bramen en blueberry’s