Makreelpaté (in sla bootjes)
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
Lekker als gezond borrelhapje, snack of als voorgerechtje! De makreelpaté bevat geen mayonaise, maar Griekse yoghurt. Dit maakt het nog veel gezonder! Makreel is overigens een vette vis en vette vissen worden aangeraden om in ieder geval twee keer per te eten. Met dit gerechtje sla je dus minstens twee vliegen in één klap: het is gezond en..... uiteraard mega lekker.
Makreelpaté (in sla bootjes)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 krop Little Gem sla
- 150 gram makreelfilet (vel en graten verwijderd)
- 1 el Griekse yoghurt
- sap van 1/2 citroen
- 1 el kappertjes
- zwarte peper naar smaak
Benodigdheden
Instructies
- Prak de makreel en voeg de yoghurt, citroensap, kappertjes en peper naar smaak toe.
- Scheur de slablaadjes en spoel ze goed af.
- Vul de sla blaadjes met de makreelpaté en garneer eventueel met extra kappertjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 182 | Calorieën uit vetten 99 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen