Melanzane alla parmigiana (aubergine ovenschotel)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ik vind veel verschillende soorten groenten lekker, maar misschien wel een van mijn favorieten is de aubergine. Gegrild met granaatappelpitjes en tahin. Of gepofte en gepureerd in een baba ganoush. Of in deze melanzane alla parmigiana. Een Italiaanse ovenschotel bestaande uit in ieder geval aubergine, Parmezaanse kaas en tomatensaus. Makkelijk, lekker en boordevol vitamines!
Kleur
Wist je dat hoe meer kleuren op je bord, hoe beter? Elke kleur heeft namelijk bepaalde kenmerken qua vitamines en mineralen. Ga dus voor kleur, want dat is én gezond én ziet er ook nog eens heel gezellig uit! Kende jij de melanzane alla Parmigiana al?
Melanzane alla Parmigiana zelf maken?
Aan de slag met de melanzane alla Parmigiana? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).
Melanzane alla parmigiana (aubergine ovenschotel)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1 pakje passata di pomodoro (gezeefde tomaat)
- 1 pakje tomatenblokjes (400 gram)
- 1/2 tl tijm
- 1/2 tl gedroogde basilicum
- 1 teentje knoflook
- zwarte peper
- 5 el panko
- 4 el Parmezaanse kaas
- zwarte peper
- zeezout
Benodigdheden
- ovenschotel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 C (hetelucht)
- Was de aubergine en snijd in dunne plakjes.
- Leg de plakjes in de ovenschaal en besprenkel met zout. Zet 5 minuten apart en grill daarna 10 minuten. Haal de plakjes uit de schaal.
- Meng de passata met tijm, basilicum, zwarte peper en een uitegeperst teentje knoflook.
- Smeer een dun laagje hiervan op de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergineplakjes dakpansgewijs hierop. Verdeel hierop de tomatenblokjes en de helft van de kaas.
- Ga door met een laagje aubergine en maak af met de rest van de tomatensaus. Top met eerst het restant kaas en daarna de panko.
- Bak in 15 minuten goudbruin en knapperig.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 321 | Calorieën uit vetten 55 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 10% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Het was heerlijk!
Leuk om te horen, ik maak ‘m ook nog regelmatig!