Mont Blanc dessert (meringue, kastanje en slagroom)
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
Nog een lekker recept met kastanjepuree. Al eerder schreef ik alles over kastanjes, zelf kastanjepuree maken en alternatieven om te kopen. Ik raakte daardoor helemaal geïnspireerd en heb daarom nog een heerlijk en supersimpel dessert met kastanjes voor jullie gemaakt: het Mont Blanc dessert.
In essentie bestaat het dessert uit 3 onderdelen:
- schuim/meringue
- (gezoete) kastanjepuree
- slagroom
Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Ik ging voor kant-en-klare meringues en kant-en-klare kastanjepuree. Als je zin hebt kun je natuurlijk ook je eigen meringue bakken en je eigen kastanjepuree maken.
De oorsprong van het Mont Blanc dessert
Zoals de naam doet vermoeden, komt dit toetje uit Frankrijk. Als je het maakt lijkt het een beetje op een besneeuwde berg, de Mont Blanc. Traditioneel gebruik je een aardappelpers of aardappelpureepers om de kastanjepuree op dunne sliertjes te laten lijken, maar het smaakt net zo lekker als je die niet gebruikt!
Het dessert is, ondanks de eenvoud, een feestje om te eten! Het krokante schuim, de zoete, maar aardse kastanje afgetopt met een romige laag slagroom. Klinkt goed, toch?
Mont Blanc dessert (meringue, kastanje en slagroom)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 meringues
- 100 gram gezoete kastanjepuree
- 150 ml vloeibare slagroom
- 1 tl kristalsuiker
- optioneel ter garnering: mini meringues
Benodigdheden
- handmixer of standmixer
- aardappelpers (optioneel)
Instructies
- Klop de slagroom met de suiker stijf in de standmixer of met de handmixer.
- Leg op elk van de borden 1 meringue.
- Verdeel hier de kastanjepuree op. Je kunt voor een luchtige textuur een aardappelpers gebruiken. Je kunt ook de kastanjepuree direct op de schuimpjes verdelen met een lepel of tube.
- Maak af met de geslagen room.
- Optioneel garneer je elk van de Mont Blancs met een mini meringue.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 259 | Calorieën uit vetten 22 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 4% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen