Makkelijke miniquiches

  • voor 12 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze quiches zien er gezellig uit en zijn makkelijk om te maken! Eigenlijk is het hetzelfde als een 'gewone' quiche, maar dan zonder de korst en in mini-formaat. Met de vulling kun je natuurlijk variëren. Probeer bijvoorbeeld eens geblancheerde broccoliroosjes of paddestoelen. Ook lekker is om net nadat ze uit de oven komen wat geraspte kaas over de quiches te strooien. Serveer met bijvoorbeeld een salade of soep als maaltijd of eet ze als borrelhapje.

Makkelijke miniquiches

Makkelijke miniquiches

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 medium eieren geklutst
  • 125 ml slagroom
  • 50 g geraspte kaas bij voorkeur parmezaanse
  • 1 stevige trostomaat
  • 100 g verse gewassen spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper
  • snufje zout
  • arachideolie

Benodigdheden

een muffinbakblik (standaard grootte) bekleed met 6 papieren muffinvormpjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Roer met een garde de slagroom goed door de eieren en breng op smaak met peper en zout. Doe er niet te veel zout in als je er zometeen nog kaas bij doet, want deze is ook zout. Er mag flink wat zwarte peper bij om het een lekkere smaak te geven.
  3. Doe in een wok of koekepan wat olie en voeg de spinazie toe. Pers het teentje knoflook hierboven uit en bak het geheel zo'n 2-3 minuten. Blijf het intussen goed omscheppen. Snijd de tomaten in blokjes van zo'n 1 x 1 cm en haal de zaadlijsten er zo veel mogelijk uit. Dit om te voorkomen dat het zometeen een zompig quicheje wordt. Meng nu de kaas, spinazie en de tomaat door het eiermengsel en vul hiermee de 6 muffinvormjes.
Tip: giet het mengsel in een maatbeker en vul zo de quiches! Zo kun je ze snel vullen zonder te knoeien.
  1. Bak ze 20-25 minuten op 200 C. Ze zijn gaar als het ei helemaal gestold is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *