Nacho schotel uit de oven

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Joeehoee, het is weer tijd voor een lekkere ovenschotel en wel een Mexicaanse. Zo eentje die perfect is voor een weekend dag. De basis is namelijk: tortilla chips. Chips als je diner? Ja, echt wel! De nacho's (tortilla chips) leg je in de oven met wat geraspte cheddar kaas en gekruide kip eroverheen. Daarna is het een kwestie van lekker met je handen eten en gewoon pakken wat je pakken kunt uit de ovenschaal. En dippen! In guac en tomatensalsa. En meer geraspte kaas mag uiteraard altijd. Gebruik alsjeblieft wel échte cheddar kaas en niet van die neppe smelt 'kaas'. Echte cheddar is namelijk echt wel lekker. Fijn weekend! Ps. meer Mexicaanse inspiratie? Bekijk eens de tortilla taart, Mexicaanse barbacoa (stoofvlees op z'n Mexicaans), Mexicaanse lasagne of chili con carne.

Nacho schotel uit de oven

Nacho schotel uit de oven

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 zak naturel tortillachips
  • 1 jalapeño peper (in dunne ringen gesneden)
  • 75 gram geraspte cheddarkaas
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • 3 trostomaten (fijngesneden)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • staafmixer, blender of hakmolen
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Zet de koekenpan op het vuur en giet wat olie in de pan. Bak het kipgehakt gaar en voeg dan tomatenpuree, paprikapoeder en 1 el water toe. Meng goed door en zorg ervoor dat het water verdampt.
  3. Haal de pan van het vuur.
  4. Verdeel de chips over de ovenschotel. Verdeel hier het gebakken kipgehakt overheen, gevolgd door de jalapeño ringen en de kaas.
  5. Zet de ovenschaal 5 minuten in de oven.
  6. Meng intussen de tomaten en de ui en zet apart.
  7. Met een blender of staafmixer pureer je de avocado met knoflook. Breng eventueel op smaak met zout en limoensap.
  8. Haal de ovenschotel uit de oven en serveer de guacamole en tomatensalsa er los bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *