Octopus carpaccio
- Door Judith Pagrach
- Portugees, Spaans
- voor 1 persoon
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
Vlees eet ik niet meer, maar af en toe een mooi en bijzonder stukje vis kan ik wel waarderen. Octopus vind ik bijvoorbeeld heerlijk. De bekende tapa 'pulpo a la gallega' bijvoorbeeld. Jaren geleden kon je zelf bij Appie voorgegaarde octopus kopen. Helaas inmiddels niet meer. Je kunt echt bij de groothandel deze vis kopen. Of wat ik laatst ontdekte, in blik bij bijvoorbeeld online supermarkt Crisp. Die kon dan ook niet anders dan in mijn mandje belanden.
Frisse zomerse carpaccio van octopus
Met slechts een paar ingrediënten maakte ik er een heerlijk fris en zomers gerecht mee, namelijk een octopus carpaccio. De octopus in zo dun mogelijke plakjes, gemengd met kappertjes, bosui, frambozenazijn en optioneel jalapeno pepers. Als je niet zo van pittig houdt, kun je het beste de zaadlijsten verwijderen uit de peper. Zo heb je wel een deel van de smaak, maar niet alle pit!
Octopus carpaccio
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
voor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram gegaarde octopus tentakels (zie hierboven)
- 1 el kappertjes
- 1 bosui
- 1 jalapeno peper
- 2 el frambozenazijn
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de octopus in dunne plakjes.
- Leg de plakjes op het bord en verdeel ze over het bord.
- Snijd de jalapeno peper in ringen. Snijd desgewenst de zaadlijsten eruit. Snijd ook de bosui in dunne ringetjes.
- Verdeel de bosui, peper, kappertjes en azijn over de octopus en eet direct.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 180 | Calorieën uit vetten 21 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 2% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen