Omelet met halloumi en aubergine

  • voor 2 personen
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze goed gevulde omelet van Tony Kitous is er ook weer eentje uit zijn boek 'Feest'. Al eerder deelde ik de limabonensalade uit dat boek. De omelet die ik vandaag deel wordt getopt met aubergine, tomaatjes en halloumi en is een echt all day gerecht. Je kunt dit werkelijk elk moment van de dag eten. Het staat in het boek als ontbijtgerecht, maar het leent zich ook prima om te eten voor de lunch of zelfs diner met een salade of soepje.

Halloumi

Voor degenen die halloumi nog niet kennen: dit is een kaassoort die wordt gebruikt in de Midden-Oosterse en bijvoorbeeld Cyprus, waar de kaas dan ook oorspronkelijk vandaan komt. Het is een stevige kaas die je perfect kunt grillen. Hij smelt namelijk niet, maar blijft mooi stevig. Hij heeft geen hele kazige smaak, maar juist mild als bijvoorbeeld ricotta met wel dus een stevige textuur. Wat ook lekker is om te gebruiken in plaats van halloumi (maar wel een heel andere smaak en structuur heeft, is feta kaas). De combinatie feta, tomaat en aubergine is natuurlijk een beproefde ;-).

Wil je graag meer Midden-Oosterse gerechten zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag!

Omelet met halloumi en aubergine

Omelet met halloumi en aubergine

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 100 gram cherrytomaten aan tros
  • 1/2 aubergine (in kleine blokjes gesneden)
  • 75 gram halloumi kaas (in plakjes gesneden)
  • 1 tl za'atar
  • verse tijm
  • zwarte peper
  • olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C en leg de tomaten op de bakplaat. Wanneer de oven warm is rooster je de tomaten 15 minuten.
  2. Besprenkel de aubergine met peper en zout. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan en bak de aubergine enkele minuten.
  3. Haal de aubergine uit de pan en hou apart in een bakje.
  4. Giet olie in de pan en bak de halloumi aan 2 kanten bruin.
  5. Kluts de eieren en bak. Giet opnieuw olie in de pan en bak de omelet, liefste met een deksel op de pan. Keer halverwege om.
  6. Serveer de omelet met de halloumi, tomaten en aubergine en breng op smaak met za'atar en verse tijm.

Een reactie op “Omelet met halloumi en aubergine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *