Poke bowl met quinoa, zalm en passievruchten

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Poke bowl met quinoa, zalm en passievruchten

Ik had zin om weer eens een poke bowl te maken, maar dan anders. Al eerder maakte ik een lekkere poke bowl met rijst, zalm en mango. Dit keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien. Ik ging voor een basis van quinoa.

Door quinoa als basis te gebruiken werd het meteen nog gezonder. Verder voegde ik in plaats van rauwe zalm gerookte zalm toe voor de verandering. Meteen ook een goede tip als je eters hebt die geen rauwe vis kunnen eten bijvoorbeeld. Door passievrucht te gebruiken, heb je een extra crunch en een friszoete smaak.

Deze poke bowl met quinoa, zalm en passievrucht is niet alleen lekker en gezond. Het is ook nog eens razendsnel klaar! Ga jij het ook eens proberen?

Ingrediënten

  • 150 gram
  • quinoa
  • 150 gram
  • zalmblokjes
  • (gerookt of rauw)
  • 150 gram
  • sojabonen
  • 1
  • wortel
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 1
  • komkommer
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 1
  • passievrucht
  • 1 vel
  • nori
  • dressing:
  • 4 el
  • sojasaus*
  • 1 tl
  • sushi gember
  • (fijngesneden)
  • sap van 1/2
  • limoen
  • * ga je voor glutenvrij? Vervang de sojasaus dan door tamari.

Benodigdheden

  • kookpan
  • zeef

Instructies

  1. Spoel de quinoa goed af in een zeef.
  2. Kook vervolgens volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd intussen de groenten en maak de dressing.
  4. Voor de dressing meng je de gember, limoensap en sojasaus.
  5. Giet de quinoa af en spoel af met koud water.
  6. Verdeel over de kommen en verdeel daarna de komkommer, zalm, wortel en sojabonen over de quinoa.
  7. Halveer de passievrucht en schep de inhoud er overheen, gevolgd door de dressing. Maak af met reepjes nori.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *