Pompoen pannenkoeken (Pumpkin spice latte pannenkoeken)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
In samenwerking met I-KOOK - Dit is alweer het laatste recept voor I-KOOK wat ik schrijf. Eerder liet ik jullie de technieken stomen, koken en garen in de magnetron zien. In de laatste blogpost gaan we bakken. Pannenkoeken bakken! Niet zomaar pannenkoeken natuurlijk, maar fluffy pompoen pannenkoeken met kruiden. Pumpkin spice latte pannenkoeken. Nu het weer koud en regenachtig is, doet de pompoen weer zijn intrede. En bij pompoen horen kruiden. Kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. Echt van die kruiden die je lekker opwarmen.
Vandaar dus deze lekker herfstige pannenkoeken met pompoen, kruiden en een vleugje melk. Qua structuur doen ze denken aan American pancakes. Het perfecte ontbijt!
Wil je ook iets lekkers op tafel toveren, maar is dat in je huidige keuken niet te doen? Ga eens vrijblijvend praten met een I-KOOK coach!
Pompoen pannenkoeken (Pumpkin spice latte pannenkoeken)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram pompoenblokjes (uit de vriezer)
- 150 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
- 100 gram volkoren meel
- 2 eieren
- 2 el koekkruiden
- 2 el maple syrup
- 1 el kokosolie (+ extra om in te bakken)
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Benodigdheden
- staafmixer
- koekenpan
Instructies
- Laat de pompoenblokjes ontdooien op kamertemperatuur of laat ze in de magnetron ontdooien.
- Maak met behulp van de staafmixer een puree van de pompoen.
- Smelt de kokosolie en roer deze er doorheen.
- Kluts de eieren los en meng deze door de pompoenpuree heen.
- Voeg vervolgens maple syrup en melk toe.
- Meng in een andere kom meel, koekkruiden, zout en bakpoeder.
- Voeg deze toe aan het natte mengsel en roer goed door.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg kokosolie (of boter of andere neutrale olie) toe om zo in te bakken.
- Schep met een opdienlepel wat van het mensgel in de pan. Je kunt er 2 of 3 tegelijk bakken.
- Laat de pannenkoeken aan één kant keren en draai ze dan om zodat ze ook aan de andere kant kunnen bruinen.
- Serveer een stapel pannenkoeken met extra kruiden en bijvoorbeeld extra maple syrup.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 699 | Calorieën uit vetten 254 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 60% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeh dit klinkt lekker, pompoen in pannenkoeken klinkt interessant.