Pulled chicken (hét alternatief voor pulled pork)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd4 uur
- Totale benodigde tijd4 uur
Pulled pork is superhip, maar wat nou als je geen pork (varkensvlees dus) eet? Aangezien we zelf vrijwel geen varkensvlees eten, was dit wel een vraag die mij bezig hield. Ik heb een heel goed alternatief gevonden: pulled chicken. En ik verzeker je, dat is echt net zo lekker! Ik at laatst bij het Taste of East @ East57 een heerlijk broodje met pulled chicken. Tijd dus om de pulled chicken zelf eens te proberen. Wij aten het op grote slabladeren, maar je kunt het bijvoorbeeld ook op een broodje eten. Wat denk jij, een goed alternatief voor pulled pork?
Pulled chicken (hét alternatief voor pulled pork)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd4 uur
- Totale benodigde tijd4 uur
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kippendijfilet
- 150 gram passata di pomodori
- 1 el tomatenpuree (uit een blik)
- 1 el honing
- 1 el wijnazijn
- 1 el worcestersaus
- 1 el paprikapoeder
- 1 el Zaanse mosterd
- 1 teentje knoflook
- snufje zout
Benodigdheden
- slowcooker of römertopf, (ik gebruikte zelf deze)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C (niet nodig als je een elektrische slowcooker gebruikt).
- Meng alle ingrediënten behalve de kip in de slowcooker.
- Voeg de kippendijfilets vervolgens toe.
- Kook in de slowcooker gedurende 3.5 - 4 uur of totdat de kip mooi uit elkaar valt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 423 | Calorieën uit vetten 229 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 40% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 35% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Zo. Ik ben blij met jouw alternatief. Als niet varkensvlees eten ben ik toch wel benieuwd hoe dat nou smaakt.
Ik ben benieuwd hoe je het vindt :)!
kan het ook in een ovenschotel of in de braadpan ?
Hi Bibi, ik zou het dan op laag vuur in een braadpan doen. Zou ook moeten kunnen!
Goed alternatief! Zelf maken wij in de familie al jaren “plukkip”…je kookt van een kip bouillon, maakt daar heerlijke soep van en -op een paar stukjes na voor in de soep- pluk je de gekookte kip helemaal uit elkaar. Zelf laat ik het vel erbij, want het is wat vetter en als je het bakt ook lekker krokant. Alle kip lekker krokant bakken en je kunt er vanalles bij eten…een salade, rijst, friet…de mogelijkheden zijn groot!!!
Het lijkt mij heerlijk en in wil het dit weekend gaan proberen. Hoeveel kippendijen heb ik nodig voor 7 personen. Ik kook best veel kip maar de temperatuur van 180 graden lijkt mij behoorlijk hoog, zeket voor 3-4 uur. Hoe zijn de ervaringen hiermee m.b.t. de temperatuur.
Hi Conny, omdat je het in een lowcooker of Römertopf bereidt met voldoende vocht, is dit een prima temperatuur. Bij ons werd de pulled chicken zo iig erg lekker. Voor 7 personen heb je circa 1 kg nodig. Veel succes en eet smakelijk alvast :-)! Groetjes, Judith
Alles in huis, behalve de honing. Zou ik dan suiker kunnen gebruiken?
Ja, zeker!